Pazite kako se tuširate

Dermatolog Kendall Jenner ima rješenje za akne na leđima

Lifestyle / Flash | 05. 07. 2017. u 15:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina se kupa ovako: prvo operete kosu pa stavite regenerator i onda, dok on stoji na kosi, perete ostatak tijela – i na samom kraju isperete regenerator koji se cijedi po leđima.

Mnogi, nažalost, imaju problem s aknama na leđima. Osim što je izrazito neugodna, ova pojava nije nimalo oku ugodna kada nosite otvoreniju odjeću. Žene su sklonije aknama nego muškarci – više od 50 posto djevojaka i oko 40 posto mladića u dvadesetima bori se s ovim stanjem, piše net.hr.

Često se akne tretiraju antibioticima i promjenom prehrane, ali dermatologinja manekenke Kendall Jenner kaže da se tomu može doskočiti samo promjenom načina na koji se tuširate.

''Većina se kupa ovako: prvo operete kosu pa stavite regenerator i onda, dok on stoji na kosi, perete ostatak tijela – i na samom kraju isperete regenerator koji se cijedi po leđima. On omekšava vašu kosu, ali na leđima ostavlja mastan sloj'', objašnjava dr. Christie Kidd.

Pravilan je ovaj redoslijed: našamponirajte kosu pa isperite, stavite regenerator i isperite, podignite kosu i istuširajte tijelo.

Prištići nastaju kada prekomjerno aktivne uljne žlijezde proizvode previše ulja, pune kožne ćelije i začepljuju pore. Bakterije se razmnožavaju i stvara se upala. Uglavnom je sklonost aknama stvar genetike, ali u velikom broju slučajeva i loše higijene, piše Daily Mail.

Kopirati
Drag cursor here to close