Zajedničkim trudom

Đapo: Suradnjom s nevladinim sektorom do boljih rješenja u domenu zaštite okoliša

Sastanku su nazočili u predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i Europske komisije u Bosni i Hercegovini.
Lifestyle / Flash | 23. 09. 2019. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je godišnji sastanak s predstavnicima nevladinog sektora u BiH o aktualnim pitanjima iz oblasti zaštite okoliša.

Sastanku su nazočili u predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i Europske komisije u Bosni i Hercegovini.

Đapo je prezentirala tekuće aktivnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma i napomenula da su prijedlozi zakona, koje je to ministarstvo pripremilo, stavljeni u parlamentarnu proceduru.

Posebno je istaknula ulogu i doprinos nevladinog sektora u tom procesu.

''Suradnjom s nevladinim sektorom i uz njegovo aktivno učešće zajedno smo došli do boljih prijedloga rješenja. Ova pozitivna iskustva i suradnja treba da budu nastavljeni, kako bismo ubuduće zajedno djelovali brže i efikasnije'', kazala je Đapo.

Pored prijedloga zakona, Federalno ministarstvo okoliša i turizma radi i na usuglašavanju cjelokupnog pravnog okvira s direktivama Europske komisije i najsavremenijim standardima zaštite okoliša, priopćeno je iz ovog ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close