Zima u Rami

Dalmatinci hvale Ramu: Pustite Sloveniju i Austriju snježna idila je u susjedstvu

U svom mediju objavili su kako kažu prekrasne fotografije nastale u Rami i na Ramskom jezeru kojeg je okovao snijeg i led.
Lifestyle / Flash | 19. 12. 2018. u 07:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slobodna Dalmacija nahvalila je ljepote Rame i ramskog kraja. U svom mediju objavili su kako kažu prekrasne fotografije nastale u Rami i na Ramskom jezeru kojeg je okovao snijeg i led.

''Do Rame i snježne idile s automobilom vam treba oko dva sata, a udaljenost je oko 130 kilometara'', navodi Slobodna. Piše kako Hrvati ne trebaju ići na daleka skijališta, nego kako u snježnoj idili mogu uživati u susjedstvu.  

Inače, Ramsko jezero je umjetno akumulacijsko jezero na rijeci Rami u Prozor-Rami, na sjeveru Hercegovine koje je napravljeno 1968. godine. Najveća dužina je 12 kilometara, površina oko 1500 ha, dok je najveća dubina oko 95 metara.

Jezero se nalazi u gornjeramskoj kotlini, na području općine Prozor, Rama. Smješteno je oko 70 km sjeverno od Mostara i 110 km zapadno od Sarajeva.

Područje je ograničeno strmim vijencem planinskih masiva Raduše, Makljena, Ljubuše i Vrana. Slivno područje predstavlja sam početak Jadranskog slijeva, pa je voda koja dolazi u jezero izrazito čista i izvrsne kakvoće. Glavni vodni tok čini rijeka Rama, koja izvire iz dva snažna vrela jugozapadno od naselja Varvara.

Kopirati
Drag cursor here to close