EGEA

'Cultural turism week' u Mostaru

Lifestyle / Flash | 19. 04. 2017. u 10:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europsko geografsko udruženje Mostar i ove godine organizira Cultural turism week (CWT) u sklopu kojeg će u Mostaru u pet dana okupit 50 studenata i ALUMNI-a iz preko 20 zemalja svijeta.

Cultural turism week (CTW) se ove godine održava od 23. 4. do 27. 4. 2017. godine. Plan projekta obuhvaća tri dana obilaska važnih turističkih destinacija Bosne i Hercegovine (Mostar, Međugorje, Blidinje) i Hrvatske (Dubrovnik), predavanja i radionice na Sveučilištu u Mostaru, te kulturnu večer na kojoj će studenti u Mostaru predstaviti kulturu i običaje Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je predstavljanje, popularizacija i promocija turističkih destinacija Bosne i Hercegovine, upoznavanje s kulturom i običajima ovih krajeva, razmjena znanja i iskustva na području geografije, turizma i zaštite okoliša među sudionicima projekta, kao i animiranje studenata i mladih.

EGEA je udruga koja okuplja studente i mlade geografe, ekologe, prostorne planere i turizmologe.

''Ciljevi djelovanja su razmjena stručnog znanja, međusobno upoznavanje i razumijevanja društva, kulture i okoliša, kao i njihovog razvoja, uspostavljanja interkulturalnog dijaloga, razvoja i promocije turizma i očuvanja okoliša. U svrhu realiziranja navedenih ciljeva organiziramo studentske razmjene, kongrese i seminare. Do sad smo uspješno organizirali veliki broj razmjena i seminara, te realizirali nekoliko projekata od kojih je jedan i prošlogodišnji CTW (Cultural Tourism Week). Zbog velikog zanimanja i dobrih reakcija EGEA Mostar i ove godine je odlučila organizirati istoimeni projektsa više sudionika nego lani'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close