Nakon poplava

Crveni križ FBiH: Dostavljena pomoć u Busovaču

Riječ je o pumpama za vodu, isušivačima vlage, lopatama, kolicima, gumenim čizmama, dekama, zaštitnim maskama i HTZ rukavicama.
Lifestyle / Flash | 05. 02. 2019. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine dostavio je značajnu pomoć u Busovaču koja će stići direktno stanovništvu putem lokalnog Crvenog križa i tima Civilne zaštite. 

Riječ je o pumpama za vodu, isušivačima vlage, lopatama, kolicima, gumenim čizmama, dekama, zaštitnim maskama i HTZ rukavicama. 

Oprema je jednim dijelom donirana podrškom CP UAE, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH. 

Nakon pristiglih podataka iz općina, gradova i kantona i procjene situacije na terenu o ugrožavanju ljudi i materijalnih dobara povodom velikih količina snježnog pokrivača, porasta dnevnih temperatura koje su uticale na topljenje snijega, kao i obilnih kišnih padavina početkom ovog mjeseca, organizacije Crvenog križa su se na vrijeme uključile u akciju pomoći ugroženom lokalnom stanovništvu u poplavljenim područjima. 

I ovog puta, u okviru nadležnosti, organizacije u strukturi Crvenog križa FBiH odmah su odgovorile i izašle na teren, u prvom redu zbog osnovnih potreba stanovništva - hrane, higijene i vode, a po potrebi i s opremom te materijalno-tehničkim sredstvima, u skladu s mogućnostima.  

Crveni križ FBiH je u pripravnosti, prati stanje na terenu, a narednih dana distribuirat će i pitku vodu. 

Poplavama i klizištima najviše su zahvaćeni Zeničko-dobojski kanton (Zenica, Kakanj i Visoko), Srednjobosanski kanton (Busovača, Kiseljak, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf-Uskoplje, Vitez i Kreševo) i Kanton Sarajevo (Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Vogošća), a manjim intenzitetom Unsko-sanski (Ključ i Sanski Most), Kanton 10 (Livno i Tomislavgrad) i Tuzlanski kanton (Doboj Istok i Gračanica).  

Kopirati
Drag cursor here to close