Jazbina

Crazy svirao Mlinarca

Still Crazy su sinoćnjim tematskim koncertom "Crazy svira Mlinarca" u sarajevskom klubu ''Jazzbina'' obilježili značajan jubilej rocka na našim prostorima
Lifestyle / Flash | 27. 12. 2018. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Still Crazy u sarajevskom klubu jazbina

Still Crazy su sinoćnjim tematskim koncertom "Crazy svira Mlinarca" u sarajevskom klubu ''Jazzbina'' obilježili značajan jubilej rocka na našim prostorima - obilježavanje 50 godina od objavljivanja prvog pop-rock LP-ja u Jugoslaviji - ''Naši dani'' Grupe 220.

Still Crazy su izveli neke od najznačajnijih pjesama iz opusa Drage Mlinarca i Grupe 220, ‘‘Sve je u redu”, ''Dijete zvijezda'', neizbježni ''Stranac'' i ''Caracas'' i mnoge druge.

I izvedbi legendarnog ''Osmijeha'', na sceni ''Jazzbine'' pridružio im se i pjesnik i glazbenik Ahmed Burić. Pored Mlinarčevog i opusa Grupe 220 na repertoaru su bili neki od bisera domaćeg i stranog rocka iz zlatne ere, kao što su ''Istina mašina'' grupe Time i neki od klasika Younga, Dylana, Van Morrisona I Stonesa…

Grupa Still Crazy, sarajevski band koji postoji od 2006. godine, zovu još i ''profesorski'' band (u grupi su tri doktora znanosti i predavača na sarajevskom Univerzitetu).

Osim nastupa u rock-klubovima, u Sarajevu i BIH, Crazy je poznat je i po tematskim koncertima posvećenim odabranim rock-autorima.

Tako su 2015-te godine u ''Monumentu'' priredili tematski koncert posvećen 70-tom rođendanu Neila Younga, a 2017-te godine sviraju, u sarajevskom ''Pozorištu mladih'', koncerte "Crazy plays Dylan", posvećen Nobelovoj nagradi Boba Dylana, kao i ''Crazy plays Petty'' u čast prerano preminulog Toma Pettyja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close