Gimnazija Čitluk

Čitluk: Proslavili 40. obljetnicu mature

U pozdravnim govorima profesori su izrazili zadovoljstvo što mogu biti sa svojim učenicima nakon četrdeset godina i istaknuli kako je slavljenička generacija bila uistinu vrhunska.
Lifestyle / Flash | 01. 06. 2018. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generacija maturanata Gimnazije Čitluk iz školske 1977./78. godine jučer je proslavila 40. obljetnicu mature. Proslava ovog jubileja započela je okupljanjem školskih kolega, nakon čega su slavljenici posjetili posljednja počivališta preminulih kolegica i kolega te se skrušeno pomolili za preminule kolege i prisjetili se pokojnih profesora koji su predavali prvoj generaciji polaznika koji su sve četiri godine pohađali Gimnaziju Čitluk.

Zajedničko druženje slavljenici su nastavili na misnom slavlju koje je predvodio don. Dragan Filipović, a nakon misnog slavlja proslava je nastavljena u Hotelu Brotnjo. Zanimljivo, svoju maturalnu večer prije četrdeset godina ova generacija je održala upravo u Hotelu Brotnjo koji je otvoren neposredno prije tog događaja, piše Općina Čitluk.

Na svečanoj večeri svoje učenike pozdravili su prof. Martin Šimović i prof. Vinko Bracić. U pozdravnim govorima profesori su izrazili zadovoljstvo što mogu biti sa svojim učenicima nakon četrdeset godina i istaknuli kako je slavljenička generacija bila uistinu vrhunska.

Slavljenicima se nakon njihovih profesora obratio i maestro don. Dragan Filipović, koji je također bio upisan u ovu generaciju čitlučke Gimnazije, ali ju je ipak zamijenio vjeronaučnom gimnazijom.

Tijekom večeri okupljeni su se s velikom radošću prisjetili nezaboravnih događaja iz školski dana. Također, slavljenici su razgovarali o nizu zanimljivosti pa tako i o činjenici da je između učenika i učenica iz generacije sklopljen jedan brak, kao i da članovi ove generacije imaju ukupno 132 djece i 54 unučadi.

Nezaobilazni dio proslave bili su glazba, ples i veselje koji su potrajali do kasno u noć. Za dobru zabavu bio je zadužen duo Evergreen iz Mostara, a valja kazati i da će slavljenici dio sredstava od proslave donirati bolesnoj kolegici.

Kopirati
Drag cursor here to close