Ljetna sezona

Čitlučani spas od vrućina traže na bazenima

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2016. u 08:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč činjenici što je sezona kupanja i godišnjih odmora davno počela, rijetki pučani čitlučke općine odlučuju se ljetovati u nekom od skupih hotela na obali Jadrana.

Najveći broj, osobito mladih Brotnjaka, radije se odlučuje za jednodnevne izlete vlastitim automobilima ili autobusima do nekog od mjesta na Makarskoj rivijeri. Brojni mladi Brotnjaci imaju prigodu autobusima privatnih poduzetnika odlaziti na jednodnevne izlete do Graca na moru, Zaostroga, Podgore, Tučepa, Makarske i drugih mjesta.

Autobusi iz Čitluka prema moru voze subotom, nedjeljom i blagdanom rano ujutro, a vraćaju se navečer uz pristupačnu cijenu povratne karte od 15-ak KM po osobi.

Ipak, ovih sparnih i pakleno vrućih dana mnogi Brotnjaci i ostali Hercegovci te međugorski hodočasnici osvježenje traže na suvremeno uređenim bazenima Sport-centra u Međugorju (kod Tromeđe), piše Vecernji.ba.

U tom, prema mišljenju mnogih, najuređenijem sportsko-rekreacijskom i turističkom centu na ovim prostorima, posjetiteljima je na raspolaganju nekoliko suvremeno uređenih i opremljenih bazena za sve dobi. Uz obilje sunca i hladovine pod krošnjama hrastove i borove šume, gostima se nude brojne mogućnosti za odmor, osvježenje, zabavu, sport i rekreaciju.

Treba reći i to da mnogi Brotnjaci osvježenje traže odlazeći često do kupališta Kravica, Čeveljuša i Božjak na rijeci dragulju Trebižat, neki i do Mostarskog blata i Bune, a samo se rijetki i odvažni kupaju u hladnoj vodi rijeke Neretve u Biletići Polju.

Ipak, najviše Brotnjaka ovog ljeta neće vidjeti more pa će se morati zadovoljiti osvježenjem vodom iz slavina Gradskog vodovoda. No, i ta je voda vrlo skupa.

Kopirati
Drag cursor here to close