Cijela Švedska u akciji '

Cijela Švedska u akciji 'Krov za Dječiji dom' u Mostaru

Lifestyle / Flash | 21. 11. 2016. u 09:38

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija pod nazivom ”Krov za Dječiji dom” (#barnhemmetstak) pokrenuta je u Švedskoj 5. studenog 2016., nakon što je humanitarna organizacija Våra Barn dobila informaciju da krov igraonice u Dječijem domu 'Mostar' u Mostaru već duže vrijeme prokišnjava.

Ovoj humanoj akciji masovno su se odazvali Bosanci i Hercegovci nastanjeni u cijeloj Skandinaviji, navijači bh. reprezentacije koji su darovali dres golmana Asmira Begovića na aukciju, poznati borac za ljudska prava i stand up komičarka Zinat Pirzadeh, te i nedavno krunisani za najboljeg kuhara Švedske – Edin Džemat.

Nisu nijemi ostali ni humani ljudi iz BiH, poznata pjevačica Dalal Midhat i poznati fotograf Arnej Mislirlić su, također, podržali ovu akciju za obnovu krova Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Mostaru.

''Po tko zna koji put u muci se poznaju junaci! Uvijek je tako bilo, uvijek će tako i ostati. Dobri i ujedinjeni za one kojima je to najpotrebnije. Za našu djecu'', izjavila je Amra Škaljo- Lundberg ispred švedske humanitarne organizacije Våra Barn (Naša djeca) sa sjedištem u Stockholmu.

Kopirati
Drag cursor here to close