Putna ordinacija

Četvrta godina 'Zubomobila' u BiH

"Zubomobil" je stomatološka ordinacija u potpunosti opremljena kao i bilo koja druga slična ordinacija, no sa jednom velikom razlikom - ona je mobilna i u potpunosti prilagođena mališanima.
Lifestyle / Flash | 14. 06. 2018. u 18:41 Bljesak.info
Kopirati
  / Zubomobil

Orbit četvrti put pokreće projekt ''Zubomobil'', namijenjen osnovnoškolcima u Bosni i Hercegovini, a kampanja za prikupljanje sredstava za taj projekt privodi se kraju.      

"Zubomobil" je stomatološka ordinacija u potpunosti opremljena kao i bilo koja druga slična ordinacija, no sa jednom velikom razlikom - ona je mobilna i u potpunosti prilagođena mališanima. Pored vrhunske stomatološke opreme, unutrašnjost “Zubomobila” je vesela i šarena s namjerom da kod mališana otkloni nelagodu koju najčešće imaju pri posjeti stomatologu.

''Nakon kampanje za prikupljanje sredstva koja se provodi u svibnju i lipnju, 'Zubomobil' ponovo kreće na put u rujnu i listopadu ove godine. Misija 'Zubomobila' je podizanje svijesti o prevenciji i važnosti oralnog zdravlja  naročito kod  djece školske i predškolske dobi - izjavila je danas u Sarajevu Najra Krvavac-Perišin, koordinatorica projekta „Zubomobil“.

Do danas je "Zubomobil", kako je dodala, obišao desetine gradova, a pregledano je 27.000 mališana.  

 ''U prvoj godini kada smo počeli sa 'Zubomobilom' statistika je bila poražavajuća - četiri posto djece u Federaciji BiH nikada nije imalo intervenciju na zubalu. Produžili smo projekt nakon prve godine, a sada imamo dobre rezultate da se većina zubnih kartona koje djeca dobijaju u 'Zubomobilu' vraćaju u privatne stomatološke ordinacije i u javne javne zdravstvene ustanove i slika je mnogo bolja nego što je bila prije četiri godine – dodala je  Krvavac-Perišin.

Kao i ranijih godina, kupovinom Orbit žvakaćih guma se izdvajaju sredstva koja osiguravaju putovanje od nekoliko hiljada kilometara, u desetine gradova i škola. Stomatolozi i pedodonti će mališanima u nižim razredima osnovnih škola pregledati zubiće, izdati zubarske kartone i, najvažnije, poklonima i diplomama nagraditi njihovu hrabrost.         

''Ove godine nam pomaže i bh. glumac Enis Bešlagić koji je veleposlanik projekta i ljudi jako dobro reagiraju na cijeli projekt'', dodala je Krvavac-Perišin.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati