Minores

Mostar: Centar za smještaj beskućnika tek iduće godine

Udruga koja skrbi za beskućnike i socijalno ugrožene građane Mostara već duže vremena pokušava u Rodoču osposobiti Centar za smještaj beskućnika.
Lifestyle / Flash | 21. 12. 2018. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nadamo se kako će radovi na Centru za beskućnike biti gotovi do kraja ljeta 2019. godine, te kako ćemo u sljedeću zimu ući s funkcionalnim prostorom kojim će se omogućiti korištenje Centra u vrijeme hladnih zimskih dana'', rečeno je iz humanitarne udruge Minores za Bljesak.info.

Udruga koja skrbi za beskućnike i socijalno ugrožene građane Mostara već duže vremena pokušava u Rodoču osposobiti Centar za smještaj beskućnika.

Izvođenje radova

''Radovi na uređenju Minoresovog centra idu sukladno financijskim mogućnostima Udruge. Do sada smo uradili kompletnu rekonstrukciju krova, postavili nove vanjske otvore, uredili i završili fazu uređenja skladišnih prostorija te elektro instalacije'', rečeno je Minorasa. 

Sljedeća faze radova na Centru je upravo uređenje prostorija u koje će se moći skloniti osobe u hladnim danima. Početkom sljedeće godine planirani su radovi instalacija vode i uređenje mokrog čvora, te radovi na kompletnoj izmjeni i sanaciji podova.

''Minores će Centar stavljati u funkciju postupno. Pa tako do sljedeće zime planiramo staviti u funkciju dio prostorija koje će biti dovoljne za obavljanje svih aktivnosti koje planiramo realizirati. Za ovaj korak stavljanja dijela prostorija potrebno je oko 20.000 KM'', kažu iz Minoresa.

Ako se udružimo možemo ljudima osigurati krov nad glavom

Alen Kajtaz iz Crvenog križa Grada Mostara kaže kako je Mostaru zaista nužan Centar za smještaj beskućnika.

''Mišljenja sam da bi Mostar trebao napraviti Centar za beskućnike, jer nema puno tih ljudi kojima treba osigurati pomoć.  Ako se svi udružimo, možemo za tih desetak ljudi, osigurati uvjete za život, krevet, WC, krov nad glavom. To je jedna kuća gdje bi Crveni križ svaki dan osigurao hranu i higijenske potrepštine'', rekao je Kajtaz.

Iz Minoresa kažu kako su otvoreni za suradnju s Crvenim križem po pitanju osiguranja osiguranja obroka za beskućnike.

''Naravno da smo otvoreni za suradnju. Čak što više, već imamo slične ponude i od restorana u Mostaru, kao i drugih ustanova koje na dnevnoj bazi imaju kuhane obroke'', dodaju iz Minoresa.

Kajtaz ističe  kako je potrebno osigurati i pomoć pri resocijalnizaciji beskućnika, te njihovom povratku u društvo. 

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiroračun Minoresa: 3381302232507872 (uplate iz BiH) ili na IBAN: BA39 3381 3048 4667 3198 (uplate iz inozemstva) ili pak odvajanjem malo svog vremena za izvođenje nekih od poslova koji im slijede i koji ih čekaju.

Kopirati
Drag cursor here to close