Rastu temperature...

Čekaju nas tropske noći idućih tjedana

U Bosni i Hercegovini se za početak tjedna prognozira znatno svježije vrijeme u odnosu na proteklu, dok se od 24. lipnja očekuju više temperature uz moguću pojavu tropskih noći.
Lifestyle / Flash | 17. 06. 2019. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Ilustracija

U razdoblju odu od 24. do 30 lipnja prema raspoloživim podacima uslijed južnog strujanja prognozira se toplije i stabilnije vrijeme s više sunčanih intervala U Bosni i Hercegovini se za početak tjedna prognozira znatno svježije vrijeme u odnosu na proteklu, dok se od 24. lipnja očekuju više temperature uz moguću pojavu tropskih noći, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, ovaj tjedan se očekuje umjereno oblačno vrijeme s povremeno sunčanim razdobljima. U poslijepodnevnim satima u Bosni je moguća kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom i gradom. Na jugu zemlje prognozira se više sunčanih sati, a padavine su moguće samo u sjevernim područjima Hercegovine.

Maksimalne temperature zraka u većini krajeva neće prelaziti trideseti stupnjeva.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 13 i 18 °C, a na jugu zemlje do 21 stupnja. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 24 i 28, a na jugu zemlje do 32 stupnjeva Celzijevih.

U razdoblju odu od 24. do 30 lipnja prema raspoloživim podacima uslijed južnog strujanja prognozira se toplije i stabilnije vrijeme s više sunčanih intervala.

Maksimalne temperature zraka prelazit će trideseti podiok, a nije isključena i pojava tropskih noći.

Jutarnje temperature kretat će se u rasponu od 15 do 22 , a maksimalne dnevne između 27 i 35 °C.

 

Kopirati
Drag cursor here to close