Chillin

Čašica viskija i cigareta za dugogodišnji život

Richard Overton živ je već jedno cijelo stoljeće, jedno desetljeće i jednu godinu, a to je sasvim dovoljno vremena za činiti mnoge krasne stvari u životu.
Lifestyle / Flash | 03. 11. 2017. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Richard Overton je veteran Drugog svjetskog rata. Spominjali smo ga već početkom godine kada je sa svojih 110 godina odao tajnu dugog života, a to je, između ostalog, jedna čašica viskija dnevno, piše Gentleman.hr.

Danas pak nam je ovaj 111 godišnjak zapeo za misao iz jednog drugog razloga. Richard naime dnevno puši po nekoliko cigara. I unatoč tome, živ je već jedno cijelo stoljeće, jedno desetljeće i jednu godinu, a to je sasvim dovoljno vremena za činiti mnoge krasne stvari u životu.

Nakon ovog kratkog uvoda pronašli smo 16 svakodnevnih sitnica, a koje bi svaki ljubitelj i uživatelj cigara trebao napraviti u životu:

1. Pušite cigaru u rent’a’caru. Vjerojatno ne pušite cigare u svom vozilu jer ipak smeta putnicima, a tu je i čišćenje pepela po autu. No zato postoji rent’a’car.

2. Napravite svoju cigaru. Ne mora biti fina, ukusna, mirišljava, može biti najgora cigara koju ste pušili, ali je vaša. Smotana vašim rukama!

3. Nabavite i pušite kubansku cigaru nastalu prije embarga Kube. Možda će vas koštati malo bogatstvo, ali imat ćete iskustvo za cijeli život.

4. Posjetite neku od tvornica cigara u svijetu. Pustite malo Jadran i turističke destinacije.

5. Pušite dvije cigare odjednom. Malo razvijte te okusne pupoljke.

6. Posjetite Kubu.

7. Poklonite nekome prvu cigaru, možda uvedete nekoga u vaš svijet dima.

8. Uživajte u cigari i piću u Casa Fuente u Las Vegasu. Ipak ovo radite jednom u životu i ako ste ljubitelj cigare planiranje izleta u Las Vegas ne bi vam trebao biti problem.

9. Kupite cigaru koju ste uvijek željeli. Ne gledajte cijenu. Možda je to 100 kuna, 200 kuna, preko 1000 kuna…

10. Upalite cigaru na mjestu gdje se ne smije pušiti. Glumite iznenađenje kad vam kažu da je/se sklonite.

11. Uparite neki skupi viski s cigarom. (recimo Pappy Van Winkle burbon)

12. Kupite nekom friškom tati cigare za rođenje djeteta. Podsjetite ga da ih mora podijeliti s okupljenim društvom, a ne zadržati za sebe.

13. Ako se nađete na Floridi, posjedite Calle Ocho festival u Maloj Havani.

14. Probudite se ranije, uzmite lokalne novine, može i dnevni tisak, skuhajte kavu i zapalite cigaru dok ostali još spavaju.

15. Zapalite cigaru s prijateljima oko logorske vatrice… koju ste i zapalili samo da bi kasnije mogli zapaliti cigare.

16. Zapalite slavljenički cigaru kad vaš omiljeni sportski tim osvoji neko prvenstvo, pa i domaći nogomet.

Na kraju i bonus savjet, naš, ne za uživanje cigara, već za dugovječni i spokojni život poput našeg ratnog veterana Overtona – prestanite se vraćati u prošlost, prizivati duhove iz ’45. i ’91. Da se Richard Overton stalno bahatio tih godina, sumnjamo da bi doživio i 100. godina.

Kopirati
Drag cursor here to close