Hortikultura i uređenje

Čapljinske ulice se ''šminkaju'' za dolazak proljeća

Lifestyle / Flash | 07. 02. 2017. u 16:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici Javnog komunalnog poduzeća Čapljina započeli su ovih dana ''šminkanje'' središta grada u iščekivanju proljeća i sunčanih dana.

Čapljina je već desetljećima poznata kao najčišći, te hortikulturano i urbanistički najuredniji grad u državi, a izgleda da tu titulu planiraju u ovom gradu držati još godinama.

Kako Bljesak.info doznaje iz Javnog komunalnog poduzeća Čapljina, posljednji radovi koji su započeli su oni na uređenju pparka preko puta kina ”Mogorjelo” u Čapljini.

U parku preko puta kina ”Mogorjelo” uklonjena je stara trava i površina je prekopana, a u sljedećih nekoliko dana, kad to dopuste vremenski uvjeti, pristupit će se sijanju nove trave i hortikulturnom uređenju parka.

Uz to, radi se i na čišćenju zelenih površina koje se nalaze u sklopu Duhanske stanice u Čapljini, također u blizini ovoga parka.

Podsjetimo, upravo u ovom parku Ekološka udruga ”Močvara” prije par godina napravila je od obojenih kamenčića posebnu stazicu, koja će se lijepo uklopiti u obnovljeni park.

Proteklih dana započeli su i radovi na uređenju poligona za vožnju ispod mosta dr. Franje Tuđmana u Čapljini. Prvi korak bilo je čišćenje korova i trave na ovoj lokaciji.

Nakon toga pristupilo se hortikulturnom uređenju ovog dijela, kada su posađena drveća i posijana trava. Nekadašnji zapušteni prostor trebao bi tako zasjati novom sjajem u proljeće.

Kopirati
Drag cursor here to close