Mladi i stari

Čapljinci uljepšali blagdansko vrijeme štićenicima ''Betanije'' i ''Betlehema''

Lifestyle / Flash | 03. 12. 2015. u 14:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca i Dana volontera 5. prosinca u Caritasovoj radionici za osobe s posebnim potrebama ''Betlehem'' i Domu za stare i iznemogle s hospicijem ''Betanija'' u Čapljini organiziran je dan otvorenih vrata kako bi građanima bile približeni programi i aktivnosti ovih ustanova.

''Naši sugrađani odazvali su se našem pozivu te su zajedno s korisnicima Betlehema sudjelovali u izradi različitih kreativnih predmeta i božićnih ukrasa, a mogli su i na licu mjestu vidjeti kako se djelatnici Doma Betanija skrbe o starim i bolesnim osobama.

Grupno su nas posjetili učenici Osnovne škole Vladimir Pavlović iz Čapljine i Osnovne škole Lipanjske zore Višići – područni odjel Domanovići kao i vjeroučenici župnog vjeronauka'', istaknuo je za Bljesak.info Ante Bender, ravnatelj hospcija ''Betanija''.

Cilj Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je bolje razumijevanje problema osoba s invaliditetom u društvu te njihovo uključivanje u društvenu zajednicu jer kako kaže tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom: ''Inkluzija je važna: Pristup i osnaživanje za osobe svih sposobnosti''.

Predstavljajući Caritasove projekte u Čapljini korisnici i djelatnici su u povodu Dana volontera zahvalili svojim volonterima, a i ostale sugrađane pozvali na volonterski angažman jer su vrata Radionice ''Betlehem'' i Doma ''Betanija'' otvorena svaki dan.

Kopirati
Drag cursor here to close