Tjedan Crvenog križa

Čapljinci prikupili 35 doza krvi

Lifestyle / Flash | 10. 05. 2017. u 19:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ općine Čapljina, u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, proveo je akciju dragovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi u Čapljini.

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa u općini Čapljina akciji se odazvao 61 darivatelj, a prikupljeno je 35 doza krvi.

Tjedan Crvenog križa obilježava se pod motom ”Pronađi aktivnosti za sebe i pridruži nam se! Mi smo tu za tebe!”

”Potrebe za krvlju svakim danom su sve veće, tako da akcije dragovoljnih darivanja krvi, kao ova u Čapljini, je nešto što je nama potrebno. U Čapljini je odaziv na ovu akciju uvijek super, Čapljinci su poznati kao ljudi dobrog srca i dobre volje, a to je u suštini ono što nama i treba”, istaknula je dr. Andrijana Buntić – Galić iz Centra za transfuziologiju SKB Mostar.

Prigodne pakete, koji su donirani od Crvenog križa Hercegovačko – neretvanske županije za socijalno najugroženije obitelji u našoj općini, podijeliti će volonteri Crvenog križa Čapljina.

Sredina mjeseca svibnja rezervirana je za Crveni križ, pa su tako u četiri škole u općini Čapljina distribuirane i doplatne markice koje su tiskane povodom Svjetskog dana i Tjedna Crvenog križa.

Krv su darivali Zvonimir Karlović, Ivan Dodig, Nikola Akmadža, Marin Puljić, Dolores Kordić, Slađana Jelčić, Stella Brkić, Ivan Primorac, Davor Brajković, Armando Jarak, Gloria Čepo, Matej Matić, Ivana Šutalo, Anđela Jovanović, Zdravko Pažin, Lucija Knežević, Katarina kozina, Anita Stojčić, Antonio Krmek, Petra Brajković, Marija Pavlović, Jure Lopin, Monika Karlović, Katarina Jerković, Nikolina Raič, Magda Šimunović, Zvonimir Miličević, Ivana Kozarić, Luka Burić, Ante Bender, Ana Falak, Marija Vladić, Nikica Raguž i Zoran Pehar.

Kopirati
Drag cursor here to close