Povodom Uskrsa

Čapljinci izradili pisanicu s motivima vlastitog grada

Sveti Franjo, Mogorjelo, Hutovo Blato...samo su dio motiva koji se nalazi na pisanici koja je postavljena u navedenom parku.
Lifestyle / Flash | 17. 04. 2019. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gradskom parku dr. Jakova Pehara u Čapljini u srijedu je postavljena velika pisanica s motivima grada Čapljine.

Sveti Franjo, Mogorjelo, Hutovo Blato... samo su dio motiva koji se nalazi na pisanici koja je postavljena u navedenom parku.

Inicijativa je krenula iz Srednje škole Čapljin.

Aleksandra Benković oslikala je čapljinsku pisanicu.

Foto: Bljesak.info / Uskrsna pisanica u parku dr. Jakova Pehara u Čapljini

”Čapljina je cvijet Hercegovine, i zato smo zamislili da upravo taj cvijet bude najveći motiv na pisanici. U svakoj latici je neki motiv Čapljine po kojemu je naš grad prepoznatljiv. Ispod tog cvijeta nalazi se par motiva i naravno naša Neretva. Bilo je jako zahtjevno izraditi ovu pisanicu, ali je bilo zabavno. Zajedničkim radom uspjeli smo dovršiti našu pisanicu iako smo ponekad i bili umorni”, izjavila je Aleksandra za Bljesak.info.

Inicijativu je pohvalila i ravnateljica Srednje škole Čapljina Željka Previšić.

”Naše profesorice došle su na ideju o izradi pisanice. Imamo umjetnicu Miu Ivanković, kojoj su se pridružile i ostale profesorice, ali imamo i učenicu Aleksandru Benković koja je pisanicu od stiropora i gipsa oslikala motivima grada. Škola je u cijelom ovom projektu bila podrška, osigurali smo sredstva, vrijeme i nazočili smo ovom prekrasnom događaju. Ja sam osobno zadovoljna izgledom pisanice, ali tu su naši građani da procjene izgled iste. Profesorice i učenica bili su voljni ostati 24 sata kako bi pisanica na vrijeme bila završena'', rekla nam je ravnateljica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close