Terapijsko jahanje

Čapljina: Djeca s posebnim potrebama dobila platformu kao pomoć pri jahanju

Lifestyle / Flash | 19. 04. 2016. u 13:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi korisnici terapijskog jahanja u Čapljini, koji dolaze iz cijele Hercegovine, posebice djeca s posebnim potrebama, od danas će lakše koristiti usluge koje im se pružaju u sklopu Konjičkog kluba ''Vranac''.

Naime, u sklopu hipodroma, na vanjskom dijelu jahališta, postavljena je platforma, odnosno rampa, koja omogućava djeci s posebnim potrebama lakši pristup prilikom jahanja.

Za postavljanje platforme zaslužna je Udruga ''Očima kreativaca'' iz Mostara, koja je nedavno priredila humanitarni sajam u ''Kosači'' za pravljenje platforme na ovoj lokaciji u Čapljini, a sve kako bi mogli pomoći djeci s invaliditetom kojima je potrebno terapijsko jahanje.

Instruktor jahanja u konjičkom klubu ''Vranac'' Ivan Dragičević ističe za Bljesak.info kako su protekle jeseni počeli raditi sa školom iz Mostara za djecu sa posebnim potrebama.


Foto: Bljesak.info

''Prvo smo napravili jednu halu za unutarnje jahanja u kojoj se nalazi jedna platforma, no trebala nam je još jedna na otvorenom, a tu je uskočila udruga ''Očima kreativaca'' i oni su donirali ovu platformu, koja će zasigurno biti od velike koristi svim mališanima, posebice djeci u kolicima'', ističe Dragičević.

On dodaje kako Konjički klub ''Vranac'' već osamnaest godina radi s djecom terapijsko jahanje.

''Konje imamo već 18 godina, a otkako smo počeli raditi s njima od tada radimo terapijsko jahanje. Zadnje tri godine imamo veliku pomoć od jednog starijeg volontera, profesionalnog fizioterapeuta iz Amerike koji je radio sa djecom i konjima, Chucka Diaza, koji nam je od velike pomoći'', poručuje Dragičević.

Dodaje i kako je vidljivo da terapijsko jahanje uvelike pomaže djeci.

''To je njima veliko zadovoljstvo, oni samo o tome pričaju, vidi se da imaju osjećaj sigurnosti i zadovoljstva'', zaključuje za Bljesak.info Dragičević.

Inače. konji s kojima se u Konjičkom klubu ''Vranac'' radi terapijsko jahanje su vrste austrijski Haflinger, koji su posebno namijenjeni za ovu vrstu jahanja, terapijsko jahanje.

Kopirati
Drag cursor here to close