Nosili hranu na lovišta

Bugojno: Lovci čine sve da zaštite divljač

Lifestyle / Flash | 11. 01. 2017. u 14:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U namjeri da zaštite autohtonu vrstu divljači koja se i sama bori s hladnoćama, bugojanski lovci su ovih dana organizirali akcije iznošenja hrane na više lokacija u različitim dijelovima lovišta.

''Unatoč problemima na području Srednjobosanske županije koji se tiču određivanja granica lovišta i broja lovačkih društava u jednoj općini, mi činimo sve što smo u mogućnosti, u situaciji u kojoj se nalazimo, da spasimo divljač od uginuća'', kazao je predsjednik Lovačkog društva „Koprivnica“ Mustafa Bašić.

Ističe da su lovci svjesni važnosti očuvanja divljači u šumama, što potvrđuje podatak da su se u spomenute aktivnosti uključile sve sekcije, a naročito članovi LD-a koji su imali viška sijena i druge hrane za divljač.

''Prema informacijama s terena, možemo reći da su sve autohtone vrste divljači kondicijsko dobro pripremljene za uvjete u kojima trenutno borave i da je njihovo zdravstveno stanje dobro'', naglasio je Bašić.

Podsjetio je da LD 'Koprivnica' broji trinaest sekcija od kojih svaka ima svoj lovni revir u kojem su, do trenutka zabrane lova, provođene brojne aktivnosti utvrđene aktima tog društva i vrijedećim zakonskim propisima SBK-a i Federacije BiH.

Prvi tragovi organiziranog lova na teritoriji općine Bugojno datiraju još od prije 120 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close