Probajte i vi

Budwigova krema: Doručak za sprječavanje brojnih bolesti

Najbolje rezultate postići ćete ako lanene sjemenke meljete neposredno prije upotrebe s obzirom na to da petnaestak minuta nakon mljevenja one gube većinu svojih korisnih svojstva.
Lifestyle / Flash | 20. 04. 2021. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka biokemičarka Johanna Budwig otkrila je način detektiranja masnoće u krvi, shvatila je važnost esencijalnih masnih kiselina na zdravlje te na temelju svojih otkrića razvila metodu kojom se ljudi koriste ne bi li uravnotežili narušenu električnu ravnotežu stanica i spriječili pojavu mnogih bolesti.

Slavna njemačka znanstvenica Johanna Budwig uvidjela je da pojedine namirnice mogu preventivno djelovati na pojavu kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2, nekih vrsta raka i mnogih drugih bolesti, piše zadovoljna.hr.

Upravo zato osmislila je recept za kremu koju je preporučljivo konzumirati ujutro neposredno nakon buđenja. Budwigova krema temelji se na lanenim sjemenkama, prešanom ulju od lanenih sjemenki i svježem kravljem siru.

Lanene sjemenke najbolji su izvor omega-3 masnih kiselina koje u kombinaciji s proteinom poput nemasnog sira stvaraju spoj lipoprotein od kojeg su napravljene membrane naših stanica.

Recept za Budwigovu kremu:

4 žlice svježeg zrnatog sira
2 žlice organskog lanenog ulja
1 žlica lanenih sjemenki
voće i orašasti plodovi po želji

Priprema:

1. Kako biste dobili optimalne rezultate, potrebno je dodavati sastojke po točno određenom rasporedu.

2. U posudu stavite svježi sir, prelijte ga lanenim uljem i dobro pomiješajte štapnim mikserom sve dok ne dobijte kremastu teksturu, a cjelokupno ulje nije sljubljeno sa sirom.

3. Smjesu prelijte preko lanenih sjemenki koje ste prethodno samljeli u aparatu za mljevenje kave.

4. Ručno promiješajte sastojke, pa preko svega dodajte komadiće voća poput banana, šljiva, šumskih bobica te nekolicine orašastih plodova poput oraha i badema.

5. Budwigovu kremu pojedite najkasnije 20 minuta od kada ste ju pripremili. Dobar tek!

Važno je znati:

1. Laneno ulje je kvarljivo, pa ga treba čuvati u hladnjaku prije upotrebe. Također, nemojte kupovati laneno ulje koje nije pohranjeno u trgovini na hladnom mjestu.

2. Najbolje rezultate postići ćete ako lanene sjemenke meljete neposredno prije upotrebe s obzirom na to da petnaestak minuta nakon mljevenja one gube većinu svojih korisnih svojstva.

3. Ne jedite Budwigovu kremu s drugim izvorima bjelančevina i masti, već kao zaseban obrok.

4. Ne pripremajte veće količine ove kreme i nemojte je pohranjivati za kasniju konzumaciju. Uvijek napravite svježu kremu prije konzumacije.

5. Budwigovu kremu mogu jesti i osobe koje imaju rak ili neke druge bolesti, ali bi se prije trebali posavjetovati sa svojim liječnikom o količini sastojaka i učestalosti konzumacije.

Kopirati
Drag cursor here to close