Rješenje za kamence

Bubrežne kamence pobjedite učestalim spolnim odnosima

Lifestyle / Flash | 24. 10. 2015. u 15:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stoga će rezultati do kojih je u svojoj studiji "Može li spolni odnos biti alternativna terapija za kamenac u mokraćovodu" došla ekipa turskih znanstvenika iz bolnice u Ankari (Clinic of Ankara Training and Research Hospital) mnogima koje muči kamenac zazvučati isprva nevjerojatno privlačno (a nakon malo razmišljanja, i sasvim logično).

Turski su znanstvenici, name, u svom istraživanju pokazali da je prakticiranje seksa tri do četiri puta tjedno dobar način da se kamenci spontano izbace iz organizma prije nego što narastu do veličine koja izaziva bolove.

Na urološkom odjelu spomenute bolnice podijelili su 75 sudionika ispitivanja u tri grupe. Jednima je određena terapija od najmanje tri do četiri seksualna odnosa tjedno, kod drugih je primijenjena terapija lijekom tamsulozinom (koji se, inače, najčešće koristi za pospješivanje mokrenja kod muškaraca s povećanom prostatom), dok su treći primili standardnu medicinsku terapiju za bubrežni kamenac.

Dva tjedna nakon starta istraživači su, prenose turski mediji, pronašli da je 26 od 31 sudionika ispitivanja iz "seks grupe" spontano "propustilo" bubrežni kamenac, piše Slobodna Dalmacija.

Rezultat drugih grupa: kamence je izmokravanjem izbacilo desetero od 21 sudionika koji su uzimali lijek tamsulozin, te osam od 23 sudionika koji su uzimali standardnu terapiju.

Kopirati
Drag cursor here to close