194

Broj hitne isključen zbog duga

Ovo nije prvi put da su telefoni u ovoj zdravstvenoj ustanovi isključeni, ali je prvi put da je i broj 194 nedostupan za više od 25.000 pacijenata
Lifestyle / Flash | 06. 02. 2019. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj hitne pomoći Doma zdravlja u Novom Bečeju od jučer je isključen zbog duga, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE). Zaposleni su samoinicijativno, putem društvenih mreža, obavijestili javnost o privremenom broju Hitne pomoći, 060 0809413, navodi VOICE.

Ovo nije prvi put da su telefoni u ovoj zdravstvenoj ustanovi isključeni, ali je prvi put da je i broj 194 nedostupan za više od 25.000 pacijenata iz novobečejske općine i sve tranzitne hitne slučajeve od Kikinde do Zrenjanina koju ova služba pokriva, navodi se u članku na portalu VOICE.

Dom zdravlja je već 427 dana u neprekidnoj blokadi zbog duga od preko 122 milijuna dinara od čega najveći dio iznosi potraživanje distributera lijekova 'Fenix'.

Telefon Hitne pomoći je u prekidu od jučer poslijepodne.

"Kolega mi je javio oko 18.00 sati da su telefoni isključeni. Nisam vjerovao da je moguće da je 194 isključen. Događalo se već u posljednjih godinu dana da zbog duga isključe telefone, ali nitko nije vjerovao da je moguće isključiti telefon od životne važnosti za pacijente. Taj broj pozivaju ne samo Novobečejci, već svi koji se nađu na potezu između Kikinde i Zrenjanina, što je najveće područje koji pokriva jedna služba hitne pomoći u Vojvodini", kažu zaposleni u ovoj ustanovi.

Prema riječima sugovornika VOICE-a, rukovodstvo ustanove je imalo saznanja da će telefoni biti isključeni, ali ništa nisu poduzeli.

 

Kopirati
Drag cursor here to close