Udruženje "Žena za ženu"

Brendirani proizvod: Konjičanke napravile kuhinjski set s motivima Kamene ćuprije i Neretve

Udruženje "Žena za Ženu" iz Konjica se nada kako će njihov set naći mjesto u svakom domaćinstvu i ugostiteljskom objektu u Konjicu, ali i šire.
Lifestyle / Flash | 19. 04. 2021. u 08:10 M.C. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Udruženje "Žena za ženu" Konjic / Kuhinjski set

Članice Udruženja "Žena za Ženu" iz Konjica napravile su i brendirale kuhinjski set s vezenim motivima Kamene ćuprije i rijeke Neretve. Udruženje se nada kako će njihov set naći mjesto u svakom domaćinstvu i ugostiteljskom objektu u Konjicu, ali i šire.

"U planu smo imale brendirati jedan proizvod, međutim ideja kuhinjskog seta je proizašla iz pitanja nas kao žena: “Što je to što je potrebno jednoj ženi u kuhinji?”

Sam Kuhinjski set sadrži stolnjak, šest salveta, nadstolnjak, kecelju i rukavicu s vezenim motivima Kamene ćuprije i rijeke Neretve. Međutim tu se nismo ograničili samo na ovaj vezeni motiv, naime radimo motive po želji kupca i mogućnošću izbora boja. Materijali su visoko kvalitetni pamučni, što nam je ujedno i bio prioritet", rekla je za Bljesak.info predsjednica Udruženja Lejla Halilović.

Foto: Udruženje "Žena za ženu" Konjic / Kuhinjski set

Halilović naglašava kako će se svi proizvodi iz seta moći kupiti pojedinačno. Da bi se izradio jedan ovakav set potrebno je 4 do 5 sati rada jednoj ženi, od same pripreme materijala, krojenja, veza i na kraju konačno šivanje, peglanje i pakovanje.

Personalizirani pokloni

"Moram istaknuti da su svoj interes za naše proizvode iskazali naši turistički radnici i rafteri u Konjicu kao proizvode i suvenire za promociju turističkih kapaciteta. To je ujedno i veoma značajna podrška udruženju i ženama koje šiju, jer smo angažirali nezaposlene žene, koje su po svojim godinama nekonkurentne na tržištu", rekla nam je Halilović.

Halilović kaže kako se nisu zaustavile samo na ovim proizvodima, nego su proširile asortiman proizvoda na izradu posteljina, peškira, cekera i jastuka s vezenim motivima i porukama. Pružile su i mogućnosti i personaliziranih poklona proizvoda s vezom na majicama, amblema na sportskoj odjeći itd.

"Ovim projektom pružile su nam se mnoge mogućnosti, zbog čega smo neizmjerno zahvalne projekt menadžeru Udruženja NODAS Bekiru Omerbašiću i tadašnjem načelniku Općine Konjic Emiru Bubalu, kao i novom načelniku Osmanu Ćatiću, koji je dao veliku podršku projektu u svom dosadašnjem radu.

U 2020. godini naš rad i naši proizvodi su dobili podršku i Njemačkog Ministarstva za ekonomsku suradnji i razvoj u iznosu od 5.000 eura u dodatnoj opremi i materijalima, što je nama dalo obavezu da moramo ići korak više i biti uspješnije u provedbi ovakvog značajnog projekta", rekla je Halilović.

Foto: Udruženje "Žena za ženu" Konjic / Kuhinjski poslužavnik s motivom Konjica

Ovakav jedan set i sve njihove proizvode kupci će moći kupiti u Udruženju "Žena za Ženu" i u skoro svim uslužnim trgovinama u Konjicu, a trenutno su predstavile njihov set i menadžmentu trgovačkog lanca Bingo.

Eko cekeri za bolje sutra

Foto: Udruženje "Žena za ženu" Konjic / Članice udruženja vrijedno su šile i zaštitne maske

Udruženje "Žena za ženu" postoji od 2014. godine i do danas broji 90 članica. Osnivanjem udruženja ove jake žene su pokrenule niz aktivnosti i unijele mnoge pozitivne promjene i ukazale na mnoge problem u cilju očuvanja zdravlja i životne sredine u lokalnoj zajednici. U toj namjeri krenule su u proizvodnju eko cekera.

Foto: Udruženje "Žena za ženu" Konjic / Članice Udruženja

"U namjeri da maksimalno iskoristimo svoje kapacitete odlučile smo da krenemo u proizvodnju eko cekera- pamučnih cekera s porukama u cilju ukazivanja na važnost očuvanja životne sredine. Svjesni smo situacija sa zagađenjem životne sredine, problema s otpadom i prevelikim korištenjem pvc vrećica. Mišljenja smo da izbacivanjem iz upotrebe pvc vrećica čuvamo našu životnu okolinu i pomažemo sljedećim generacijama u očuvanju iste, te im služimo kao pozitivan primjer.

Možemo reći da je i ovo jedna od pozitivnih aktivnosti koja se nametnula kroz ovaj projekt, što pokazuje višestruku korist koju će imati u našoj općini", rekla je Halilović za Bljesak.info.

Foto: Udruženje "Žena za ženu" Konjic / Personalizirani ceker
Kopirati
Drag cursor here to close