Kazne od skoro 9.000 eura

Branje tulipana u Turskoj koštat će vas kao jedno auto

Tulipani iz Manise rastuu Nacionalnom parku planine Spil, a turske vlasti nastavljaju provoditi mjere na zaštiti ove vrste.
Lifestyle / Flash | 01. 05. 2019. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za otkidanje i uništavanje zaštićene vrste tulipana u Turskoj bit će izrečena novčana kazna od skoro 9000 eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Tulipani iz Manise rastuu Nacionalnom parku planine Spil, a turske vlasti nastavljaju provoditi mjere na zaštiti ove vrste. Ured guvernera Manise organizirao je program na kojem su novinari, fotografi i učenici mogli vidjeti rijetku vrstu tulipana svojstvenu Turskoj

Foto:Anadolija / Tulipani iz Manise

Guverner Ahmet Deniz podsjetio je kako se Manisa ističe po industriji i poljoprivredi, ali i ukazao na njena prirodna bogatstva među kojima je Nacionalni park planine Spil. Pojasnio je i kako je planina Spil mjesto na kojem raste endemska vrsta tulipana.

”Tulipani iz Manise je jedna od značajnih ljepota Turske. Važno je zaštititi tu ljepotu i prenijeti je budućim generacijama. To je zadaća svih nas. Zaštitit ćemo prirodne i nacionalne vrijednosti“, poručio je Deniz koji je dodao kako će oni koji budu uništavali ovu vrstu tulipana biti kažnjeni sa skoro 9000 eura.

Foto:Anadolija / Tulipani iz Manise

Priliku za fotografiranje ove vrste tulipana imao je i reporter Aykut Yenicag koji je kazao kako je izuzetno sretan što je uspio fotografirati cvijet koji cvjeta jednom godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close