Tužna istina

Branio dom: Orangutan napao bager koji mu je srušio stablo

Snimka je nastala 2013. na Borneu, u predjelu Ketapang. Orangutan je skočio na oboreno stablo i došao do košare bagera koja ga je podigla, a on nemoćan potom pao na hrpu granja
Lifestyle / Flash | 08. 06. 2018. u 18:16 Bljesak.info
Orangutan brani svoj dom
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija International Animal Rescue je objavila snimku uznemirenog orangutana koji je, bijesan što mu teška mašinerija bezočno uništava šumu u kojoj je do nedavno obitavao, 'napao' bager koji je rušio drveće.

Kako piše Daily Mail, snimka je nastala 2013. na otoku Borneu, u predjelu Ketapang. Orangutan je skočio na oboreno stablo i došao do košare bagera koja ga je podigla, a on nemoćan potom pao na hrpu granja, pišu 24sata.

U stopu ga je pratio djelatnik Orangutan Protection Unita s puškom sa strelicama za uspavljivanje koji je uspio uhvatiti životinju i skloniti ju na sigurno, odnosno u rehabilitacijski centar u Ketapangu na zapadnom dijelu otoka.

U centru je zbrinuto više od 100 orangutana koji će nakon određenog vremena biti vraćeni u prirodno stanište - ako od njega išta ostane.

''Naš je tim redovito na terenu tijekom ovakvih radova u šumama kada najčešće na području gdje su porušena stabla pronađemo zalutalu životinju. Ovaj slučaj je malo drugačiji jer se orangutan tamo našao dok je rušenje šume još bilo u tijeku'', pojasnio je glasnogovornik neprofitne organizacije International Animal Rescue.

Kopirati
Drag cursor here to close