Sardinija

Bračnom paru prijeti zatvor zbog krađe pijeska s plaže

Krađa pijeska sve je veća briga na Sardiniji, a sve više turista boce s pijeskom prodaje na internetu, prenosi BBC.
Lifestyle / Flash | 20. 08. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan par iz Francuske se suočava s nekoliko godina zatvora zato što je "ukrao" gotovo 40 kilograma pijeska sa Sardinije, italijanskog ostrva poznatog po slikovitim plažama.

Ovi neobični "lopovi" rekli su policiji da su željeli odnijeti pijesak kući jer ga žele zadržati kao suvenir, prenijeli su u ponedjeljak talijanski mediji, piše Klix.

Prema talijanskom listu Corriere della Sera, dvoje francuskih državljana nasulo je pijesak s plaže na jugu Sardinije u 14 plastičnih boca i stavilo ih u prtljažnik svog SUV-a. Par je želio pijesak odnijeti kući kao uspomenu na odmor, ali su uhvaćeni na trajektu do Toulona u Francuskoj.

Par je optužen za krađu s javne plaže i sada se suočava s kaznom zatvora između jedne i šest godina, navodi se u izvještaju.

Krađa pijeska sve je veća briga na Sardiniji, a sve više turista boce s pijeskom prodaje na internetu, prenosi BBC.

"Pješčane plaže jedna su od glavnih atrakcija Sardinije. Međutim, postoje dvije prijetnje za ovu prirodnu ljepotu. Jedna je erozija, koja je dijelom prirodna, a dijelom je uzrokovana povećanjem razine mora zbog klimatskih promjena, dok je druga prijetnja krađa pijeska", rekao je lokalni stučnjak za životnu sredinu za BBC.

Zakon u Italiji iz 2017. godine učinio je trgovinu pijeskom, šljunkom i školjkama nezakonitom i kažnjivom novčanom kaznom do 3.300 dolara ili kaznom zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close