Pad broja turista

Božićne poruke iz Bethlehema: Ova zemlja vapi za stvarnim mirom

Lifestyle / Flash | 24. 12. 2015. u 14:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na tisuće vjernika od ranih jutarnjih sati dolazi u Crkvu Isusova rođenja u Bethlehemu, na Zapadnoj Obali, za koju vjeruju da je izgrađena u blizini mjesta Isusovog rođenja, kako bi se molili, javlja Agencija Anadolija.

Kako državni dužnosnici kažu broj posjetitelja je mogao biti i mnogo veći.

"Zbog onoga što se događa u Palestini, više od pola rezervacija u hotelima u Bethlehemu je otkazano", kazala je gradonačelnca ovog grada Vera George Musa Baboun i dodala da se proslavljanje rođenja Isusa odvija otežano zbog sigurnosnih mjera koje Izrael primjenjuje.

"U Bethlehemu, usprkos tome što je grad mira, nema mira. Mi smo djeca mira kojeg nismo mogli proživjeti. Ova zemlja vapi za stvarnim mirom. Svi mi koji smo danas došli ovdje da se molimo za mir, ne molimo se samo za sebe, već se molimo i za Siriju, Irak i za čitav svijet", rekla je Baboun.

Ministrica turizma Palestine Rula Ma'ay'a kazala je kako je u Palestinu tijekom 2015. godine došlo 2,3 milijuna turista, i da je to značajan pad u sektoru turizma u toj zemlji.

"Okupator (Izrael) ne želi da palestinski narod obilježava Božić. Ali danas mi smo ovdje kako bismo poslali poruku da smo narod koji želi ostati na svojoj zemlji i koji voli mir", kazala je Ma'ya'a.

Proslavljanje Božića u ovoj Crkvi završit će večerašnjom misom kojoj će nazočiti palestinski predsjednik Mahmoud Abbas, premijer Rami el-Hamdallah kao i mnogobrojni državni dužnosnici i turisti koji su došli iz svih krajeva svijeta.

Očekuje se da će latinski patrijarh Jerusalimski Fuad Twal predvoditi misu.

Na osiguranju proslave i mise koja se treba održati, angažirano je nekoliko stotina izraelskih policajaca.

Kopirati
Drag cursor here to close