Advent u Beču

Božićna bajka: Nijedan drugi grad ne svijetli kao Beč

Beč je božićna prijestolnica Europe 
Lifestyle / Flash | 13. 11. 2018. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrijeme adventa glavni grad Austrije se preko noći pretvara u pravu božićnu bajku, to znaju i turisti koji svake godine dolaze zbog dobro poznatih adventskih sajmova.

Gradonačelnik Beča Michael Ludwig zajedno je sa predsjednikom Bečke privredne komore Walterom Ruckom najavio skoro otvorenje sajmova. Prvi ovogodišnji adventski sajmovi u Beču bit će otvoreni već sredinom studenog gradonačelnik se nada da će turistički i privredni rezultati premašiti sve dosadašnje.

"Beč je božićna prijestolnica Europe. Niti jedna druga metropola tijekom adventa ne svijetli kao naš grad", rekao je Ludwig tom prilikom.

Tu tezu dokazuju nevjerojatne turističke brojke. Broj noćenje zabilježenih takom adventa u Beču je u stalnom porastu. Prije deset godina on je iznosio 800.000, 2013. godine zabilježen je porast na 1.150.000 noćenja, a prošle se godine ta brojka popela na nevjerojatnih 1.400.000, što predstavlja porast broja noćenja od čak 60 posto u posljednjih deset godina, priopćeno je.

I prodajni rezultati bečkih trgovina tijekom predbožićnog perioda potvrđuju isto. Samo Bečlije na božićne poklone svake godine potroše 350 milijuna eura, a božićni biznis osigurava 1.900 dodatnih radnih mjesta.

Ono po čemu ipak turisti najviše pamte advent u Beču božićno je osvjetljenje koje se ubraja u najljepše u Europi. Prema ispitivanju koje je sproveo "MAKAM Research" čak 98 posto stranih ispitanika istraživanja ocijenilo ga je odličnom ocjenom.

Kopirati
Drag cursor here to close