Donacije

Bošnjacima u Istočnoj Hercegovini 250 prehrambenih paketa od Merhameta Švedske

Riječ je 250 ramazanskih paketa koje je osigurao ''Merhamet'' Švedske, a koji redovno pomaže bošnjačke povratnike na ovom prostoru.
Lifestyle / Flash | 07. 05. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Merhamet Mostar / Donacije

Direktor Regionalnog odbora ''Merhameta'' Mostar i njegovi suradnici posjetili su Trebinje, Bileće i Gacko, te je dostavio značajnu pomoć za povratnike u Istočnoj Hercegovini.

Naime, riječ je 250 ramazanskih paketa koje je osigurao ''Merhamet'' Švedske, a koji redovno pomaže bošnjačke povratnike na ovom prostoru.

Ramazanski paketi za 120 obitelji u Gacku i Bileću uručeni su Mirzadi Bilalić, koordinatorici za društvenu brigu Medžlisa Islamske zajednice Gacko i Bileća, dok je 100 paketa za bošnjačke obitelji u Trebinju predano glavnom imamu Sadiku ef. Fazlagiću. Preostalih 30 paketa podijelit će ''Merhametovi'' volonteri na području Nevesinja, Ljubinja, Berkovića i Općine Istočni Mostar.

''Danas smo, također, uručili poklon bonove ''Merhameta'' Njemačke u vrijednosti od po 50 KM za desetero povratničke djece u Gacku. Bonovi se mogu iskoristiti za kupovinu odjeće, obuće i školskog pribora u svim ''Bingo'' tržnim centrima. U Bileći su ponovo posjetili Fatu Jaganjac, jedinu povratnicu u grad i uručili joj ramazanski paket'', kaže Adnin Hasić.

Prema njegovim riječima, aktivisti Regionalnog odbora ''Merhameta'' Mostar i njegovih osnovnih odbora na području Hercegovine u narednim danima će vršiti distribuciju i podjelu prehrambenih paketa za porodice slabijeg materijalnog stanja, kako bi Ramazanski bajram dočekale u boljim i dostojanstvenijim uvjetima.

Kopirati
Drag cursor here to close