Sejdefu majka buđaše

Bosanskohercegovačka sevdalinka u seriji ''Sulejman Veličanstveni''

Lifestyle / Flash | 02. 11. 2012. u 18:50 Z.J.
Kopirati

Svi oni koji gledaju tursku seriju “Sulejman Veličanstveni” uvjerili su se da kako su se pjesme sa područja Bosne i Hercegovine mogle čuti i na dvoru velikog osvajača.

Naime, usred jedne od epizoda jedna od sluškinja otpjevala je sevdalinku “Sejdefu majka buđaše”, i to u veoma značajnom trenutku, prilikom priprema za vjenčanje sluškinje Nigar-kalfe, zavisno od televizije na kojoj pratite ovu seriju, piše Alo.

Sevdalinku je u seriji otpjevala jedna od najpoznatijih turskih pjevačica Suzan Kardes, koja inače vodi porijeklo sa Kosova, te vjerovatno i sama vrlo dobro govori jezik.

Ona se u seriji “Sulejman Veličanstveni” našla u ulozi sluškinje koja u večeri kaniranja nevjeste Nigar-kalfe noć prije njene udaje pjeva ovu sevdalinku, a sve žene sa sjetom ispraćaju mladu u bračni život.

Međutim, ostalo je nepoznato zašto su reditelji odlučili da se u njihovoj najpopularnijoj seriji čuje upravo ova pjesma.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.