Prva web serija za mlade

Boračko jezero: Počelo snimanje serije Podrugljivci

Autorski tim serije čine: Nejra Latić-Hulusić, redateljica, Anes Osmić, scenarista i Vuk Vuković, producent.
Lifestyle / Flash | 17. 10. 2020. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Boračkom jezeru u općini Konjic, danas je počelo snimanje serije Podrugljivci, prve web serije za mlade u Bosni i Hercegovini.

Snimanje će trajati od 17. do 24.10.2020. godine. Omladinska novinska asocijacija je koproducent serije.

Serija govori o načinu na koji se mladi ljudi suočavaju s prošlošću u liku vlastitih očeva, te prati njihovo promišljanje, razgovor i djelovanje koje ih u konačnici dovodi do mirnog rješenja problema.

Autorski tim serije čine: Nejra Latić-Hulusić, redateljica, Anes Osmić, scenarista i Vuk Vuković, producent.

U glavnim ulogama su mladi ljudi, srednjoškolci i studenti/ce.

Foto: PR / Boračko jezero: Počelo snimanje serije Podrugljivci 

U seriji se, u sporednim ulogama, pojavljuju i i već poznata glumačka imena u Bosni i Hercegovini, koja su željeli podržati ovaj omladinski projekt. Među ostalima, tu su Arma Tanović, Lana Zablocka, Minka Muftić, Maja Salkić i druge.

Projekt se realizira zahvaljujući podršci Laboratoriji mira, organizirane od strane Fondacije Mozaik i Populacijskog fonda Ujedinjenih naroda, uz novčanu podršku Britanskog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, te zahvaljujući financijskoj podršci Fondacije Schuler Helfen Leben (SHL).

''Omladinska novinska asocijacija u BiH prvi put podržava jedan takav projekt i sudjeluje u koprodukciji, što smatramo sjajnom prilikom za rast i razvoj Asocijacije, te pružanje prilike mladim ljudima, unutar ONAuBiH-a, da se okušaju u novim aktivnostima i upoznaju sa svim procesima koji prethode premijeri filma ili serije'', priopćili su.

Prema planovima, serija će premijerno biti prikazana u siječnju naredne godine.

Više sadržaja možete potražiti u narednim danima na facebook i instagram profilu Omladinske novinske asocijacije.

Prijatelji projekta su: Oaza, pekara Centar (Konjic), Herzegovina Lodges (Boračko jezero, Konjic), turistička agencija Zoor Bosna (Konjic) i kompanija Nestle.

Kopirati
Drag cursor here to close