Plaketa

Bono Vox postao počasni građanin Kantona Sarajevo

Lifestyle / Flash | 10. 04. 2017. u 11:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počasni građanin Kantona Sarajevo je Bono Vox, a priznanje Plaketa Kantona Sarajevo bit će dodijeljeno Specijalnoj olimpijadi BiH, Rasimu Bajroviću i Bogiću Bogićeviću.

Skupština KS-a danas je na sjednici verificirala Odluku o proglašenju Počasnog građanina Kantona Sarajevo Paula Davida Hewsona, poznatijeg kao Bono Vox, za izuzetan doprinos u pružanju podrške građanima KS-a tokom opsade Sarajeva, kao i doprinos u borbi za ljudska prava i slobode na načelima humanosti, solidarnosti, demokratičnosti, među ljudima različite vjere, nacije i kulture.

Skupština KS-a je također verificirala odluku o dodjeli Plakete Kantona Sarajevo Specijalnoj olimpijadi BiH, kao priznanje za uspjehe i rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, te doprinos razvoju i promociji sporta na području KS-a i afirmaciji države BiH.

Verificirana je i odluka o dodjeli Plakete KS-a Rasimu Bajroviću kao priznanje za izuzetan doprinos u oblasti poduzetništva, gospodarskog i turističkog razvoja, a koji su značajno utjecali da se Kanton Sarajevo i BiH vrate na mapu najpoželjnijih turističkih destinacija.

Plaketa KS-a će biti dodijeljena i Bogiću Bogićeviću za hrabrost i odlučnost u povijesnim trenucima države BiH na putu ka njenoj neovisnosti, kao i za njegovu kontinuiranu borbu u izgradnji i opstojnosti bh.vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close