Donacija Konzuma

Bogatija trpeza Pučke i Narodne kuhinje u Mostaru

Lifestyle / Flash | 27. 12. 2016. u 07:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Konzum BiH uručio je donacije Pučkoj i Narodnoj kuhinji u Mostaru te JU ''Djeca i porodica'' u Zenici, kako bi blagdanska trpeza u ovim ustanovama bila bogatija i donijela više radosti za korisnike ustanova.

''Drago mi je da su naši prijatelji iz Konzuma BiH i ove godine s nama. Zaista smo zahvalni svima koji prepoznaju značaj i potrebe ustanove poput ove. Naša kuhinja do sada je brojala 500 stalnih članova, ali naknadnom revizijom Centra za socijalni rad, broj korisnika smanjen je na 300. Zahvaljujući dobrim ljudima i kompanijama poput Konzuma BiH, priprema obroka, posebno u vrijeme blagdana, znatno je kvalitetnija i bogatija,'' naglasila je Mevla Salčin, voditeljica Narodne kuhinje Mostar.

Prehrambeni paketi i svježe voće i povrće stiglo je i na adresu JU ''Djeca i porodica'' u Zenici.

''U našem domu trenutno boravi 88 djece svih uzrasta, kojima se trudimo osigurati najbolje moguće uvjete za odrastanje, zdravo djetinjstvo i dobre temelje za život nakon što napuste naš dom. Prijatelji poput Konzuma BiH svakako nam pomažu u tome i zaista smo zahvalni na doniranim namirnicama koje stižu u pravo vrijeme i donose dodatnu radost u naš mali dom pun ljubavi i dječijih osmijeha,'' istakao je Branko Dilber, direktor JU ''Djeca-porodica''.

Pomoć je realizirana pod okriljem kampanje ''Volimo praznike jer volimo jedni druge'', a kompanija će i u sljedećim danima humanitarnim aktivnostima osigurati pomoć za kategorije na margini društva, kako bi im blagdansko vrijeme učinili ljepšim i radosnijim.

Konzum u okviru svog društveno odgovornog poslovanja podržava brojne projekte i pokreće inicijative s ciljem pomoći raznim udruženjima, organizacijama i pojedincima. Podrška neće izostati ni u 2017. godini jer društvena odgovornost je utkana u poslovnu politiku Konzuma, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close