Advent u Mostaru

Blagdanski ugođaj: Glazbenici na mostarskom šetalištu

Lifestyle / Flash | 13. 12. 2015. u 08:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar je i ove, kao i prošle godine svoju najljepšu gradsku ulicu, Šetalište Nikole Šubića Zrinjskog, ponudio besplatno svim mostarskim kreativcima i umjetnicima kako bi se, u ovo predblagdansko vrijeme i u javnom prostoru Mostara „događao grad na ulici“.

Ideju su još prošle godine prepoznali mladi školovani mostarski glazbenici, prije svih prof. Karlo Miličević, koji su se, kao ulični svirači, pojavili u nekoliko navrata na nekadašnjem mostarskom korzu, na iznenađenje sugrađana i izlagača, obogatili Adventsko vrijeme u Mostaru.

Ove godine su prve laste dobile sljedbenike, bolje se organizirali i, prema riječima mlade studentice violine Anice Ištuk, odlučili nastupati svakodnevno iza 18 sati .

Kako je Mali blagdanski sajam na Šetalištu, kako je ove godine, nešto ambicioznije, nazvano događanje na javnom prostoru Mostara, otvoren u subotu 12. prosinca u 12 sati, već isto večer je nazočne šetače zabavljao mladi bend „Crvenkapice“, sa solistom Josipom Palametom.

Među posjetiteljima i šetačima se našao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa suprugom, i uživao u spontanom susretu sa sugrađanima uz kvalitetnu glazbu, kuhano vino i kolačiće.

Za nedjelju 13. prosinca i srijedu 18. prosinca svoj nastup su najavili Karlo Miličević i Ivo Jurić.

Za očekivati je da će se, kako se približavamo Božiću i Novoj godini na blagdanskoj šetnici u Mostaru pojavljivati sve veći broj kreativaca i umjetnika koji žele nešto pokazati, kao i naših sugrađana koji to žele vidjeti ili nešto kupiti, naveli su u priopćenju Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close