Mario Babić

Bivši rukometaš Zrinjskog pokrenuo prvi fitness za trudnice u Mostaru

Ideju za pokretanje fintessa za trudnice Mario Babić dobio je na fakultetu te se u međuvremenu educirao.
Lifestyle / Flash | 23. 10. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši igrač Hrvatskog muškog rukometnog kluba Zrinjski Mario Babić (25) pokrenuo je prvi fitness za trudnice u Mostaru.

U rujnu ove godine magistrirao je kineziologiju na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a rukomet je napustio jer je njegov klub istupio iz Premijer lige BiH zbog velikih financijskih poteškoća.

Foto: Bljesak.info / Mario Babić

''Nisam želio napustiti rukomet dok god sam mogao usporedno učiti i raditi, ali kako nam je ugašena prva momčad, odnosno kako nisu našli dovoljno novca da se odigra premijerligaška sezona, svi igrači su ili našli drugi angažman ili napustili rukomet'', objašnjava Babić na početku razgovora za Bljesak.info

Ideju dobio na fakultetu

Inače, u Zrinjskom je igrao od šeste godine prošavši sve kategorije, a član prve seniorske momčadi bio je sedam sezona te je prije tri sezone sudjelovao u povijesnom uspjehu kluba - osvajanju Kupa BiH.

Foto: Bljesak.info / HMRK Zrinjski (Mario Babić)

Ideju za pokretanje fintessa za trudnice dobio je na fakultetu te se u međuvremenu educirao.

''Na ideju fitnessa za trudnice došao sam prije tri godine kada je profesorica na predavanju to spomenula. Kako do sada to nitko nije pokrenuo, razvijala mi se ideja i tako sam krenuo na edukacije i sada radim s trudnicama'', priča Babić koji također održava treninge i za muškarce.

Foto: Bljesak.info / Individualni trening za muškarce

Program treninga ovisi o mjesecu trudnoće te se trenira u grupama i individualno, a ekipa Bljeska posjetila ga tijekom individualnih treninga.

''Treninzi su laganog intenziteta, bez utega, a program ovisi i o mjesecu trudnoće. Radimo u grupi i individualno, a treninzi traju 45 minuta'', kazao je mladi kineziolog za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Individualni trening s trudnicom

Fitness u trudnoći nije samo tjelovježba

Fitness u trudnoći nije samo tjelovježba, to je program koji će pored mnogih drugih koristi, naučiti trudnicu da sluša i osjeti svoje tijelo te da ''naoružana'' samopouzdanjem i zadovoljstvom spremno dočeka rađanje i oporavak koji slijedi nakon porođaja.

''Fitness trudnicama pomaže na više načina, tijekom trudnoće u pogledu boljeg psihičkog osjećaja. Porod i oporavak nakon trudnoće je lakši kao i povratak u formu'', tvrdi Babić.

Foto: Bljesak.info / Individualni trening s trudnicom

Cijeli sat fitnesa za trudnice prati ugodna, blago stimulirajuća glazba, a naglasak na pravilno disanje i držanje tijela prilikom izvođenja vježbi od izuzetne je važnosti.

''Puno pričam s trudnicama i važno mi je njihovo mišljenje. Za sada nismo imali nikakvih problema i sve su prezadovoljne radom, što mi svakako daje motiv da budem još bolji'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info Mario Babić, mladi kineziolog koji je pokrenuo prvi fitness za trudnice u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Mario Babić

Sve dodatne informacije o treninzima možete dobiti na kontakt broj: 063/775-709 te na Facebook stranici i Instagram profilu.

Kopirati
Drag cursor here to close