Fond za zaštitu okoliša

Bit će i graha! Mostarci se pozivaju na akciju čišćenja

Tijekom trajanja akcije kamioni će obilaziti po kvartovima i odvoziti prikupljeno smeće.
Lifestyle / Flash | 16. 05. 2019. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radna akcija čišćenja i uređenja okoliša mjesnih zajednica Grada Mostara, održat će se u subotu, 25. svibnja, priopćeno je iz Fonda za zaštitu okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Povodom obilježavanja 22.5. - Svjetskog dana biološke raznolikosti i 5.6. Svjetskog dana zaštite okoliša, Fond za zaštitu okoliša HNŽ u suradnji s Vladom HNŽ-a, Gradskom upravom Grada Mostara, Upravom za Civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, komunalnim poduzećima Grada Mostara i nevladinim sektorom u mjesecu svibnju i lipnju, kako navode, provoditi će niz aktivnosti s ciljem povećanja svijesti kod djece, mladih i građana o očuvanju okoliša u županiji.

''Ovim putem pozivaju se djeca, roditelji, udruge i ostali građani mjesnih zajednica Grada Mostara da se 25.5.2019. godine pridruže akciji čišćenja i uređenja svojih mjesnih zajednica, kako bi se očistile okućnice oko zgrada i domova te uredili i obnovili parkovi i zelene površine te na taj način svojim sudjelovanjem doprinijeli očuvanju, unaprjeđenju i zaštiti okoliša'', stoji u priopćenju.

Fond će organizirati uređenje devastiranih područja, angažirati će potrebnu mehanizaciju za čišćenje i odvoz otpada te osigurati sitni inventar (vreće, rukavice, škare, grablje, lopate...) koji se može preuzeti u prostorijama mjesnih zajednica.

Tijekom trajanja akcije kamioni će obilaziti po kvartovima i odvoziti prikupljeno smeće.

Iz Fonda napominju sudionike da se prikladno odjenu (zaštitna odjeća i obuća – duge hlače, kombinezoni, tenisice/gojzerice i sl.), a njih bit će osigurana i okrjepa (piće i kuhani grah).

U slučaju kiše, navode iz Fonda, akcija će se odgoditi.

Kopirati
Drag cursor here to close