Čak i kada nemate prozor

Biljke u kupaonici - odlična ideja

Biljke će unijeti svježinu u prostor pa će biti dovoljan samo jedan cvijet da kupaonica izgleda svježe i drugačije.
Lifestyle / Flash | 12. 06. 2020. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznato je da biljke pročišćavanju zrak na prirodan način što omogućuje zdraviji i kvalitetniji život u zatvorenom prostoru. Zato prilikom opremanja ostalih prostorija u domu odaberite nešto zeleno i za kupaonicu. Veliki broj biljaka uspjet će čak i u kupaonicama bez prozora.

Biljke će unijeti svježinu u prostor pa će biti dovoljan samo jedan cvijet da kupaonica izgleda svježe i drugačije. Postoje samo dva pravila: birajte biljke koje vole vlagu i visoke temperature.

FOTO: DECOIST / Idealna pozicija za ovu biljku je prozor kupaonice

Paprat 

Paprat je potrebno dobro zalijevati nekoliko puta tjedno. Nećete pogriješiti i ako listove ponekad malo poškropite vodom. Idealna pozicija za ovu biljku je prozor kupaonice.

Bambus 

Bambus je tropska biljka što znači da vlagu obožava. Osim što je dekorativan bit će vam i od pomoći jer skuplja suvišnu vlagu. Brzo raste pa ga povremeno podrežite da se ne bi previše raširio. Možete se odlučiti i na bambus u vazi u koju obavezno na dno stavite malo kamenčića.  Razinu vode povremeno treba provjeriti i nadoliti.

FOTO: DECOIST / Aloe vera ne traži puno svjetlosti,

Aloe vera

Aloe vera ne traži puno svjetlosti, a niti puno vode zahvaljujući mesnatim listovima pa ju ponekad smijete „zaboraviti“ zaliti. Dovoljno je da boravi u vlažnom prostoru.

FOTO: DECOIST / Orhideja će vašoj kupaonici dati pravu dozu elegancije

Orhideja 

Orhideja će vašoj kupaonici dati pravu dozu elegancije. Uz vlagu voli i toplinu no nemojte ju stavljati na direktnu svjetlost.

Biljke za kupaonice bez prozora

FOTO: DECOIST / Idealan za kupaonice u kojima je malo prirodne svjetlosti

Sanseverija 

Sanseverija je pravi saveznik zdravlja jer pročišćava zrak od štetnih kemikalija. Otporna je na razne uvjete pa je odličan izbor za početnike i one koji ponekad zaborave da se o biljkama treba i brinuti.

Filodendron 

Filodendron je idealan za kupaonice u kojima je malo prirodne svjetlosti ili skoro nikakve. Brzo raste u širinu pa vodite računa da ne preuzme cijelu prostoriju.

FOTO: DECOIST / Biljke će unijeti svježinu u prostor kupatila

Ovo su samo neke od  biljaka koje bi vam se mogle svidjeti. Tu su još bromelija, begonija, zeleni ljiljan poznat kao biljka pauk, zmajevac i mnoge druge. Sada samo izaberite hoće li odabrane biljke biti u visećoj tegli, na podu ili možda u dekorativnoj teglici na umivaoniku.

Kopirati
Drag cursor here to close