Maranta ili prayer plant

Biljka molitve - biljka godine

Maranta je prema nekim portalima proglašena biljkom godine. Evo što znamo o njoj
Lifestyle / Flash | 07. 02. 2021. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maranta ili prayer plant ili pak biljka molitve u posljednje vrijeme zavukla se u mnoge domove. Za njom vlada velika potražnja, a ono što je čini toliko privlačnom i atraktivnom su prije svega njezini tamnozeleni listovi prošarani crvenkastim žilama radi čega djeluje i pomalo mistično.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Rosie and V’s (@rosieandvs)

S obzirom na to da je riječ o kućnoj biljci, kao i kod drugih sličnih, poželjno ju je jednom mjesečno prebrisati lagano mokrom krpom kako bi se s nje skinula prašina. Što se tiče njezine pozicije, maranta ne voli izravnu sunčevu svjetlost, pa je držite podalje od izvora, a idealno ju je postaviti u blagu sjenu, piše Tportal.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli pretty sure my soul is green  (@avrgplants)

Upravo prema njezinim listovima možete doznati je li joj ta pozicija pogoduje ili ne. Naime, ako listovi ostanu podignuti i preko dana, znači da je maranta ipak u prevelikoj sjeni. Ako pak počnu blijediti i gubiti bogatu zelenu nijansu, to znači da je svjetla previše. Kada govorimo o zalijevanju, ljeti se preporučuje da to bude svaka dva do tri dana, a zimi je dovoljno to učiniti jednom u deset dana.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli House Of Kōjō (@houseofkojo)

Ono što će vam se dopasti jest i da maranta cvjeta u proljeće i ljeto. Može se tako pohvaliti karakterističnim cvjetovima bijele boje s ljubičastim točkicama.

Kopirati
Drag cursor here to close