Marina Mamić

Bila sam šokirana kada sam vidjela da je Julia Roberts podijelila moju sliku

Lifestyle / Flash | 09. 10. 2016. u 08:08 M.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebačka vizažistica porijeklom iz Dervente iz BiH Marina Mamić skrenula je na sebe pažnju šire javnosti nakon što su se na društvenim mrežama pojavili njezini video i foto radovi osobnih transformacija u poznate osobe pomoću šminke i sjenila.

Glumica Julia Roberts je na svom Instagram profilu podijelila Marininu transformaciju, ali oduševila je i nogometaše, Ćorluku, Modrića i Perišića, kao i regionalne zvijezde poput Željka Joksimovića i Jelene Karleuše.

Marina Mamić naoko je sasvim obična djevojka iz Sesveta pokraj Zagreba, no izgled zna itekako zavarati, posebno kad je u pitanju Marina.

Rodila se u Derventi, odakle je kao trogodišnja djevojčica zbog ratnog vihora s roditeljima odselila u Njemačku. Obitelj Mamić se na kraju skrasila pokraj Zagreba. Marina ima dvije starije sestre i mlađega brata, završila je srednju trgovačku školu, no rana sklonost prema crtanju portreta odvela ju je poslije završetka srednje škole prema šminkanju i maski.

Gotovo sasvim samouka, stječući znanje putem raznih internetskih tutoriala, postala je jedna od glavnih vizazištica u nacionalnom showu visoke gledanosti ''Tvoje lice zvuči poznato''.

Od Dervente, preko Njemačke do Sesveta

U toj emisiji, Marina i njezine kolegice pomoću šminke, implantata, perika i odjeće, hrvatske estradne umjetnike uspješno pretvore u neke druge, žene u muškarce, stare u mlade i obratno.

Marina kaže kako je davno pohodila tečaj šminkanja, no kako masku nije imala priliku neposredno naučiti, nego je morala sama iznaći put do znanja, putem Youtubea ponajviše. Želja joj je u budućnosti raditi filmsku masku i dodaje kako ne bi odbila poziv koji bi tražio od nje suradnju na nekom filmskom projektu. No, priznaje da je jako vezana uz obitelj i kako bi je tek dobra ponuda uspjela preseliti iz Sesveta.

Za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu transformirala se u hrvatske reprezentativce: Vedrana Ćorluku, Luku Modrića i Ivana Perišića, pretvarala se u neke domaće zvijezde, čak i lik Izeta Fazlinovića iz poznate serije "Lud, zbunjen, normalan", ali ipak najbrojnije su njezine transformacije u velike međunarodne zvijezde kao što su Michael Jackson, Johnny Depp, Beyonce, Rihanna... i Julia Roberts, koja je njezinu fotografiju transformacije podijelila na svom jedinom Instragram profilu.

''Bila sam šokirana kad sam oko 4 ujutro vidjela da mi je Julia Roberts podijelila sliku, jer sam tada još dovršavala transformaciju'', kaže Marina koja je potom jedva dočekala jutro da prijateljima pokaže gotov rad.

Za neke transformacije trebalo joj je do 12 sati, za neke svega četiri-pet sati, ovisno koliko su zahtjevne crte lica. Na pitanje kako radi svoje transformacije u poznate osobe, Marina kaže: ''Namjestim rasvjetu, na računalu namjestim pet-šest slika osobe u koju se transformiram, kako bih imala bolji uvid u crte lica, pripremim šminku i krenem raditi, nekad i po deset sati. Koristim kameru na mobitelu umjesto ogledala.''

Transformacije koje odišu humorom i dosjetkama

U početku je objavljivala samo fotografije svojih radova, no kako su ljudi počeli sumnjati da se radi o Photoshopu, počela je raditi i video radove sa cijelim procesom transformacija. Njezini video radovi koje je moguće pronaći na internetu, uz fascinirajuće umijeće realne transformacije vlastitog lica ili lica prijateljica u drugu osobu, odišu humorom i dosjetkama. Marina svoj uspjeh i svoj posao na TV šou u kojem radi zahvaljuje ponajviše predanom radu, ali i vlastitoj promociji putem interneta.

Njezine video uratke pogledale su i pohvalile, osim velike Julie Roberts i hrvatskih nogometnih reprezentativaca, i regionalne zvijezde poput Jelene Karleuše, Željka Joksimovića i Milana Stankovića.

Marina Mamić trenutno je veleposlanica u regionalnom projektu koji okuplja mlade kreativce sa Balkana, za sada ih je uključeno šestero. Riječ je o Youtube kanalu naziva ''Place of Creators'' na kojemu su otvorene audicije za mlade kreativce koji se bave šminkom, modom, animacijom, videom, tutorijalima, blogovima i drugim sličnim aktivnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close