Slavi 71. godinu

Bikini slavi rođendan - prošetajte s nama kroz povijest

Lifestyle / Flash | 05. 07. 2017. u 13:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je francuski inženjer Louis Reard 1946. godine osmislio prvi minijaturni dvodijelni badić, nije ni bio svjestan da će zauvijek promijeniti žensku modu, prenosi Index.hr.

 

Svijetu ga je predstavila 19-godišnja Micheline Bernardini, egzotična plesačica iz pariškog kasina, na jednom natjecanju u ljepoti, jer njegov kreator nije uspio nagovoriti nijednu uglednu manekenku da na sebe obuče oskudni badić. Bikini je odmah postao hit, a izgledao je ovako:

Malena kutija, koju djevojka na slici drži u ruci, bila je cijelo njegovo pakiranje, a s obzirom na to da je izazvao "boom" u svijetu mode, samo par dana nakon eksplozivnih nuklearnih testiranja na Bikini atolu, ime se gotovo samo nametnulo.

Bikini je zatim postajao samo sve popularniji i popularniji, a svi drugi dizajneri počeli su kreirati svoje. Iako ga je početkom pedesetih Vatikan proglasio "grješnom odjećom" pa je zabranjen i u mnogim drugim zemljama, bikini je sve to preživio.
 
Tijekom godina obožavale su ga sve legendarne ikone stila, poput Merlinke i Bridget Bardot, koje su samo doprinijele njegovoj popularnosti.
 


Nakon 71. godinu, bikini je i dalje najpopularniji model kupaćeg kostima, koji ima i svoj vlastiti dan. A to je upravo danas. Proslavite Internacionalni dan bikinija, a kako drugo nego, u bikiniju na plaži ili barem u nekom bazenu.

Kopirati
Drag cursor here to close