živo, zdravo

Bijeljina: Porodila se u liftu

Lifestyle / Flash | 11. 01. 2016. u 06:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maleni Bijeljinac, kad poraste, moći će se hvaliti kako je rođen na zbilja neobičnom mjestu. Naime, u Bijeljini se u nedjelju navečer dogodila nesvakidašnja situacija – žena se porodila u liftu.

Kako je objavio portal InfoBijeljina, u 20.20h Hitna pomoć tog grada je dobila uspaničen poziv građanina da se žena porodila u liftu, u ulici Filipa Višnjića.

Prije polaska su iz Hitne pomoći obavjestili ginekološko-akušersko odjeljenje bijeljinske bolnice da budu u pripravnosti kako bi zbrinuli majku i dijete.

"Naša ekipa je krenula odmah po prijemu poziva, na lice mjesta, u ulicu Filipa Višnjića gdje zatičemo porodilju u završnoj fazi porođaja, pružamo prvu pomoć majci i bebi, zbrinjavamo ih, transportujemo do urgentnog centra Bijeljina", rekao je za portal InfoBijeljina Milorad Simić dežurni liječnik Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina dodajući da njihova služba posjeduje set za porođaj jer je sanitetsko vozilo kompletno opremljeno.

"Meni osobno je ovo prvi ovakav poziv i situacija tijekom dosadašnjeg rada u službi Hitne pomoći'', rekao je liječnik i dodao kako su bijeljinski liječnici osposobljeni i opremljeni za ovakve situacije.

Otac malenog dječaka, unatoč ushićenju, uspio je novinarima opisati kako se sve događalo.

"Tek mi je sad strah, vjerujte mi. Kad mi je rekla žena da je krenuo porođaj i da je izašlo dijete, pogledao sam i nisam mogao vjerovati, dječije noge se vide. Izgubio sam se, nisam znao šta da radim, telefon mi ispao iz ruke, ali smo se nekako snašli, svastika je pozvala hitnu", rekao je kratko za portal InfoBijeljina sretni otac, Dejan Milovanović.

Neka je sa srećom!

Kopirati
Drag cursor here to close