Prognoza

Kiša, kiša i opet kiša

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme.
Lifestyle / Flash | 06. 11. 2019. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno vrijeme s kišom. Djelomično vedro i bez padavina je na području Krajine.Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su na Bjelašnici četiri, u Sarajevu 14, u Mostaru 18, a Neumu 21 stupanj.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Djelomično vedro na području Krajine. U Bosni je moguća slaba kiša, a više padavina u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

U Sarajevu je vrijeme oblačno, povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stupnjeva, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHZMBiH).

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stupnjeva.

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do 11, a majviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

U subotu, u Bosni i Hercegovini očekuje se novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu. Više padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close