Europski pokret

BiH proglasila Beograd najtolerantnijim gradom regije

Dosadašnji nositelji ovog regionalnog priznanja građana BiH i Europskog pokreta bili su Subotica, Zagreb i Ljubljana
Lifestyle / Flash | 09. 11. 2017. u 09:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski pokret u Bosni i Hercegovini (EPuBiH) dodjeljuje priznanje gradu Beogradu  "Najtolerantniji grad regije", koje će gradonačelniku  Siniši Malom uručiti izaslanstvo Europskog pokreta u BiH.

Izaslanstvo sačinjavaju predsjednik EPuBiH Predrag Praštalo, potpredsjednik Dino Čolić i glavni tajniik organizacije Haris Plakalo te partner i veleposlanik Europskog pokreta, sportski aktivist Svetozar Stanković.

Dosadašnji nositelji ovog regionalnog priznanja građana BiH i Europskog pokreta bili su Subotica, Zagreb i Ljubljana, a u našoj zemlji ovu titulu nosili su Prnjavor, Bijeljina, Zvornik i, ove godine, Žepče.

Građani i Europski pokret, kako se navodi u priopćenju tog pokreta,  od 2010. godine dodjeljuju priznanja u različitim kategorijama, povodom obilježavanja Dana i mjeseca Europe u BiH, pošto je naša zemlja jedna od rijetkih država u svijetu koja nema funkcionalan zakon o medaljama i priznanjima.

Prvi nositelji priznanja Europskog pokreta, 2010. godine, bili su zastupnica Europskog parlamenta iz Slovenije Tanja Fajon i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, koja su dobili za značajan doprinos ukidanju viznog režima za građane BiH, priopćeno je iz EPuBiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close