Opasno vrijeme

BiH: Izdano upozorenje zbog oblinih padalina

U BiH oblačno  sa snijegom i kišom
Lifestyle / Flash | 22. 02. 2018. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za mostarsku i  trebinjsku regiju zbog obilnih padalina upaljen je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme.

''Prognozira se između 15 i 30 litara padalina po metru kvadratnom'', navedeno je u upozorenju za mostarsku regiju .

''Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', stoji u upozorenju meteoalarma.

Za područje livanjske, banjalučke, bihaćke, prijedorske, tuzlanske, sarajevske regije izdano je upozorenje zbog snijega. Prognozira se da će pasti do 15 centimetara novog snijega.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje između 7 i 12 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom prijepodne. Temperatura zraka između -1 i 2 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. U većem dijelu zemlje pada snijeg, na jugu kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati:Bjelašnica -5 stupnjeva, Ivan-sedlo -4, Livno i Sokolac -2, Bihać, Bugojno, Jajce i Sarajevo -1, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 0, Bijeljina, Brčko, Doboj i Zvornik 1, Mostar 3, Grude i Široki Brijeg 5 i Trebinje 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 934hPa, za 9Pa je manji od normalnog i raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close