Državno prvenstvo

Biciklisti osvajaju Mostar

Na prvenstvu nastupaju najbolji cestovni biciklisti Bosne i Hercegovine koji se bore za UCI bodove koji se računaju za kvalifikacijsku normu za Olimpijske igre.
Lifestyle / Flash | 27. 09. 2020. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu, odnosno utrka ''Hercegovina Classic'', održava se u Mostaru u organizaciji udruženja ''Hercegovina bicikl'', Biciklističkog kluba (BK) Mostar i Biciklističkog saveza BiH.

Na prvenstvu nastupaju najbolji cestovni biciklisti Bosne i Hercegovine koji se bore za UCI bodove koji se računaju za kvalifikacijsku normu za Olimpijske igre.

Po riječima predsjednika udruženja ''Hercegovina bicikl'' Tonija Zorića, na prvenstvu nastupaju bh. biciklisti u svim kategorijama.

''Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo biti domaćinom jednog Državnog prvenstva, zapravo jedne od najbitnijih utrka gdje se biciklisti bore za naslov državnog prvaka i vrijedne UCI bodove. Utrka Državnog prvenstva ove godine nosi naziv ‘Hercegovina Classic’, u njoj će i Mostar i Hercegovina imati nekoliko svojih predstavnika, a naša želja je da predstavimo Hercegovinu kao zemlju sporta i prikažemo je kao poželjnu turistički destinaciju'', kazao je Zorić ranije.

Foto: Bljesak.info / Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu u Mostaru

Biciklizam u Hercegovini u velikoj je ekspanziji, a tome je, navode iz ''Hercegovina bicikla'', pridonio i rad ova dva udruženja koji rade na poboljšanju uvjeta za bavljenje biciklizmom u smislu izrade biciklističke infrastrukture, turističke ponude, te predstavljanju biciklizma kao sporta i zdravog načina življenja.

Foto: Bljesak.info / Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu u Mostaru

Dodao je kako se veliki napori ulažu i u promociju profesionalnog biciklizma u Hercegovini.

''Već šest godina u nizu organizatori smo Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu, a sada zajedno s Biciklističkim savezom BiH već drugu godinu organiziramo i Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu. Vjerujemo kako ćemo i ove godine unatoč problemima s pandemijom i teškim uvjetima u kojim se nalazimo uspješno iznijeti ovaj projekt te opravdati povjerenje koje nam je dano za organizaciju ovako važnog događaja za biciklizam u BiH'', dodao je Zorić.

Utrka je krenula u 12 sati ispred tržnog centra Mepas Mall, odakle biciklisti voze zatvorenu vožnju kroz grad, a nakon toga ih čeka uspon prema Gorancima i borba za naslov državnog prvaka.

Foto: Bljesak.info / Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close