Uz radionicu

Bicikli za projekt ''Bicikliranjem kroz povijest'' stigli u Čapljinu

Lifestyle / Flash | 23. 11. 2016. u 10:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta ''Bicikliranjem kroz povijest - Revitalizacija uskotračne pruge Ćiro'' u Čapljini je dodijeljeno 80 bicikla i 10 setova alata za subjekte koji se bave turizmom na području Čapljine, Neuma, Ravnog i Trebinja.

Sama dodjela kao i dvosatna radionica o vođenju brige za biciklima održana je u Fitness centru ''Life'' u Čapljini.

Dodjelom bicikla i alata želi se pružiti podrška postojećim aktivnim subjektima u turizmu na području južne i jugoistočne Hercegovine kako bi bili što konkurentniji, te se ujedno želi u što većoj mjeri brendirati biciklistička trasa ''Ćiro''.

Općina Čapljina je jedna od sudionika projekta koja je aplicirajući na javnim poziv i dobila 22 bicikla, a korisnici opreme su Turistička organizacija ''Čapljinka'' koja je dobila 12 bicikla, Fitness centar ''LIFE'' - 7 bicikla, OPG ''Trebižat'' 3 bicikla.

Projekt se provodi na području Hercegovine i to Grada Mostara, općina Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje, te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - u općini Konavle (Republika Hrvatska).

Opći cilj projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom ''Ćiro''.

Kopirati
Drag cursor here to close