Master Chef BiH

Bh. kuhari u Turskoj osvojili 13 medalja

Udruga Master Chef BiH predstavila se prvi puta na međunarodnom polju gastronomije
Lifestyle / Flash | 30. 04. 2018. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 2. Internacionalnom gastronomskom natjecanju ''Best Cook Fest 2018'' u Izmiru, Turska, Udruga Master Chef BiH je ostvarila veoma dobar uspjeh, gdje su osvojili 12 zlatnih i jednu srebrni medalju.

Predvođeni međunarodnom sutkinjom Danijelom Pantić Vlahović i World Master Chef-om Damirom Sertićem, Udruga Master Chef BiH predstavila se prvi puta na međunarodnom polju gastronomije, priopćeno je iz Udruge.

Danijela Pantić Vlahović je već 15 godina u ulozi međunarodnog suca, gdje je stekla brojna priznanja i nagrade za svoj rad. Višegodišnje mentorstvo i predvođenje mnogih učeničkih, studentskih i nacionalnih timova je pomoglo u odabiru članova tima Master Chef BiH. Udruga ima seniorski i juniorski tim.

Foto: PR / Članovi udruge Master Chef BiH u Turskoj

Predstavili su se u artistici s minijaturom od šećerne paste. Rad je bio reprodukcija Starog mosta u Mostaru. Autor ovog djela je slastičarka Lana Aničić koja je na adekvatan način predstavila i povijest Starog mosta. Za svoj rad osvojila je zlatnu medalju, priopćeno je.

Natjecatelj Mario Lepen natjecao se u kategoriji moderno jelo i osvojio je zlatnu medalju. Ovaj iskusan kuhar fascinirao je suce perfektno pripremljenim mesom.

World Master Chef Damir Sertić je za svoje jelo od ribe koristio neobičan dodatak ''Gin Mare'' s kojim je marinirao meso grdobine. Ovaj spoj je izazvao oduševljenje i veliku zainteresiranost kod prisutnih natjecatelja i sudaca, a osvojio je zlatnu medalju.

Juniorski tim, u sastavu Mate Ćorić, Blagoj Andonov i Hristijan Jordanoski natjecali su se u kategorijama moderno jelo, meso od ribe i pasta i za to osvojili 5 zlatnih i jednu srebrnu medalju, priopćeno je.

Udruga Master Chef BiH sklopila je mnoge ugovore o suradnji s drugim udrugama u svijetu te dobila pozive za mnoga natjecanja i gostovanja

Kopirati
Drag cursor here to close