30.prosinca

Bend Floridus o nastupu s Dubiozom kolektiv u Mostaru: „Nema treme!“

Lifestyle / Flash | 28. 12. 2015. u 08:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na velikom koncertu u organizaciji Rock škole Mostar, 30. prosinca na stadionu Kantarevac, zvijezde večeri svakako će biti Dubioza kolektiv. No, publiku će prije njih svojim nastupima zagrijati mlade nade mostarske rock scene, talentirani glazbenici izrasli u Rock školi. Među njima će biti i bend Floridus.

Floridus postoji tri godine, i za to vrijeme uspjeli su uraditi dosta toga za jedan mladi bend. Članovi benda su Jasmina Šuta (vokal) Semin Merzić (gitara, prateći vokal), Nedim Kurtović (gitara), Amar Bajrović (bas gitara) i Ervin Husagić (bubanj).

„Prije dvije godine smo pobijedili na natjecanju Jäger Music Night i za nagradu dobili snimanje albuma. Tako smo snimili i izdali naš prvijenac Na vrhu svijeta,“ kaže bubnjar Ervin Husagić.

O tome kako je biti dijelom Rock škole, u kojoj su i nastali, Ervin kaže: „Biti član Rock škole za nas znači mnogo. To nam otvara razne mogućnosti: od sticanja znanja i iskustva do putovanja, druženja i izgradnje karaktera.“

Među talentiranim mladim glazbenicima koji će za dva dana predstavljati školu na velikoj sceni uz Dubiozu kolektiv, nalazi se i bend Floridus. No, nastup uz jedan od najpopularnijih bendova u regiji ne osjećaju kao pritisak, naprotiv – za njih to predstavlja poticaj.

„Treme nema, jer vjerujemo da odnos sa domaćom publikom može donijeti samo pozitivne stvari. Ovaj koncert je veliki korak – kako za nas, tako i za Mostar Rock School,“ kaže Ervin, i dodaje: „Na koncertu želimo predstaviti album, a nakon koncerta nastavljamo sa radom na novom albumu.“

Lijepo je čuti da mladi talenti bez treme nastupaju kao predizvođači bendu čija je pjesma „Free.mp3“ u dva mjeseca skupila skoro 3,5 milijuna pregleda na You Tube kanalu. Neki mediji su objavili da je ovo apsolutni rekord u BiH, da u kratkom roku neka pjesma ima toliko pregleda. Ekipa u crno-žutim dresovima već je organizirala workshop i praktične radionice akustičnih svirki po mostarskim terasama zajedno sa polaznicima Rock škole, tako da su sve ekipe uigrane za finalni event.

Opsežne i temeljite pripreme navode na zaključak da će to biti jedna lijepa glazbena noć pod vedrim Hercegovačkim nebom, 30.prosinca na Kantarevcu uz Dubioza kolektiv i mlade talente Rock škole iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close