A netko ni magistralne putove ne čisti..

Beč - 280 kilometara biciklističkih staza prilagođenih zimskim uvjetima

Ako neko nije siguran da li je put do radnog mjesta ili škole očišćen ili ne, na "snježnom telefonu" MA 48 može dobiti sve informacije o tome.
Lifestyle / Flash | 10. 12. 2018. u 16:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U glavnom gradu Austrije iz godine u godinu raste broj biciklista tijekom zime. Četiri od deset biciklista voze i po hladnoći i snijegu. 

Za zimske bicikliste u Beču postoji skoro 300 km biciklističke mreže prilagođene zimskim uvjetima. Najfrekventniji dijelovi su na Dunavskom kanalu i od Državne opere do zgrade austrijskog Parlamenta. 

Samo u jednom danu u prosincu prošle godine na Opernringu u prosjeku je vozilo 2.307 biciklista što je za 800 više nego prije pet godina. Upravo zbog toga u Beču postoji zimska biciklistička mreža. Duga je 280 kilometara i Odjel bečkog magistrata MA 28 prvo čisti i posipa solju ovu stazu pa potom i sve ostale biciklističke staze. 

Princip je sličan kao i u automobilskom prometu, gdje se prvo čiste glavne pa sporedne i male ulice. Time je 20 posto od ukupno 1379 km bečkih biciklističkih staza pogodno za korištenje zimi. 

-  A ako neko nije siguran da li je put do radnog mjesta ili škole očišćen ili ne, na "snježnom telefonu" MA 48 može dobiti sve informacije o tome. Na isti broj se mogu prijaviti i loše očišćeni putevi – priopćeno je iz Eurocomm PR Sarajevo. 

Bečki eksperti ističu da bi zimi pritisak u gumama na biciklima trebao biti niži. 

Posebno važna je vidljivost biciklista tj. dobro osvjetljenje, zadnje svjetlo i parkirno svjetlo kao i reflektori, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close