Sjajna priča iz Hrvatske!

Baranjac razveselio udomljenu djecu i njihove udomitelje

Prosinac je vrijeme koje nas uvijek podsjeti da pogledamo oko sebe, a božićno vrijeme kao da nas mami da nekome stavimo osmijeh na lice.
Lifestyle / Flash | 11. 12. 2019. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ima li išta srcu draže od trenutka kada napravite nešto dobro za drugoga? U vremenima kada mnogi žive užurbano i katkad i zaborave osvrnuti se oko sebe, uvijek dođe vrijeme kada postanemo svjesni ljudi i situacije i kada se sjetimo da smo ljudi… Da smo svi isti i da si uvijek međusobno trebamo pružati ruku.

Foto:PR / Djed Božićnjak oduševio mališane

Prosinac je vrijeme koje nas uvijek podsjeti da pogledamo oko sebe, a božićno vrijeme kao da nas mami da nekome stavimo osmijeh na lice. Jedan takav osmijeh našao se na licima dvadesetak udomljene djece i njihovih udomitelja koje je Damir Josić, baranjski ugostitelj i vinar, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, odlučio pozvati na božićni ručak.

Foto:PR / Prosinac je vrijeme koje nas uvijek podsjeti da pogledamo oko sebe

Udomiteljske obitelji tako su se našle u Zmajevcu gdje su ih pred restoranom dočekali pokloni i Djed Božićnjak što je mališane na prvu oduševilo, no kada su ušli u Josićev restoran tamo je tek nastalo pravo oduševljenje. Naime, tamburaški sastav Panonika napravio je pravi mali tulum pa su tako dječica i njihovi dobri ''mama i tata'' uživali u bezvremenskim hitovima.

Foto:PR / Baranjac velikog srca pripremio je svojim gostima prave poslastice

Uslijedio je i ručak, i to ne bilo kakav. Ovaj Baranjac velikog srca pripremio je svojim gostima prave poslastice. Tako se na tanjurima našao perkelt od patke s trgančićima, a za sve one malo izbirljivije bilo je tu i puno miješanog mesa, pohanog, pečenih krumpirića, salata… A ona je uslijedio desert.

Foto:PR / Djecu je najviše oduševio živi Djed Božićnjak

Trenutak koji klinci najviše vole zasigurno je vrijeme za slatko! Ovaj puta servirali su im se sjajni rezanci s makom te tradicionalne baranjske taške s pekmezom nakon kojih su klinci, usudili bismo se reći, prste lizali.

Foto:PR / Baranjac ovom gestom želi potaknuti i druge

''Jako smo počašćeni, a djecu je ovo uistinu razveselilo. Ovo je sjajna ideja, a našoj dječici ovo će ostati uspomena za cijeli život. Naravno, najviše ih je oduševio živi Djed Božićnjak jer to je ipak lik iz njihovih maštarija i bajki'', rekla je jedna od udomiteljica koja je stigla u Zmajevac na božićni ručak.

Foto:PR / Udomiteljske obitelji uživali su uz tamburaše

''Smisao života je pružati ruku. Sreću ne smijemo škrto čuvati za sebe, a osmijeh na licima drugih uvijek nas treba ispuniti željom da svaki dan učinimo nešto lijepo. U svemu ovome pomogao je i Gordan Trtanj, poznati Baranjac koji stoji iza projekta Go2Baranja i koji je nezaustavljiv u želji da Baranja bude zemlja dobrih djela i dobrih ideja. Kada je došao s prijedlogom, odmah smo našli zajednički jezik i danas sam ponosan što smo još jednom pokazali da je Baranja uistinu zemlja snova u kojoj svatko može i treba biti sretan'', kazao je Damir Josić, vinar i ugostitelj iz Zmajevca koji ovom gestom želi potaknuti i druge da sudjeluju u ovakvim projektima.

Kopirati
Drag cursor here to close